Μενού Κλείσιμο

Οι «απείθαρχοι» οι καλύτεροι «χρηματοδότες» των Νοσοκομείων!

Περισσότερα από 19.000 πρόστιμα βεβαιώθηκαν από την ημέρα που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, η Ελληνική Αστυνομία σε όλη την επικράτεια. Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και κάποιοι συνεχίζουν να αγνοούν τις εκκλήσεις των ειδικών για περιορισμό των μετακινήσεων, ειδικά όταν δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι οι «απείθαρχοι» συμπολίτες μας, εξελίσσονται σε (έναν ακόμη) «χρηματοδότη» του Εθνικού Συστήματος Υγείας αφού από τις 23 Μαρτίου μέχρι και χθες βεβαιώθηκαν πρόστιμα που το συνολικό τους ύψος ξεπερνά τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έλεγχοι από την αστυνομία σε όλη τη χώρα συνεχίζονται (και θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση) και μόνο την Παρασκευή βεβαιώθηκαν 1.773 παραβάσεις

Αττική και Θεσσαλονίκη είναι «πρωταθλήτριες», ενώ οι πιο… συνεπείς είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία καταγράφεται και ένας μεγάλος αριθμός ασθενών (σε σχέση με τον πληθυσμό της) που έχουν προσβληθεί ή έχουν χάσει την μάχη με τον κορονοϊό.

Αναλυτικά, την Παρασκευή βεβαιώθηκαν πρόστιμα ως εξής: 669 στην Αττική, 219 στη Θεσσαλονίκη, 145 στην Κεντρική Μακεδονία, 117 στα Ιόνια Νησιά, 109 στη Δυτική Ελλάδα, 98 στην Κρήτη, 83 στην Πελοπόννησο, 74 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 61 στο Νότιο Αιγαίο, 59 στη Θεσσαλία, 51 στη Στερεά Ελλάδα, 43 στην Ήπειρο, 36 στο Βόρειο Αιγαίο και 9 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη του μέτρου, όπως σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία, έχουν βεβαιωθεί 19.131 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν πέντε παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 347 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 342 άτομα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ