Μενού Κλείσιμο

Ο Κωστής Χατζηδάκης για το (υπό έκδοση) Π.Δ. για τον Όλυμπο

Εντολή… επίσπευσης

 

Από το βήμα του Δασολογικού Συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στο Λιτόχωρο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος προανήγγειλε επίσπευση των διαδικασιών για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο

 

Την επίσπευση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, που καθυστερεί εδώ και αρκετά χρόνια, ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συμμετέχοντας στην έναρξη του 19ου Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου που φιλοξενείται στο κτίριο του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και ολοκληρώνεται σήμερα.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Η έκδοση του προεδρικού διατάγματος εκκρεμεί επί πολλά χρόνια για τον φορέα προστασίας του Ολύμπου. Έχω δώσει εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου μας να πάνε πολύ γρήγορα για την έκδοση αυτού που θα θέσει τις βάσεις και θα ξεκαθαρίσει τι μπορεί να γίνει και πώς θα προχωρήσει η υπόθεση  για τον Όλυμπο».

Ο κ. Χατζηδάκης, προστίθεται στο μακρύ κατάλογο υπουργών (και λοιπών πολιτικών παραγόντων) που έχουν υποσχεθεί την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο θα ξεκαθαρίσουν οι κανόνες προστασίας του Ολύμπου.

Το συγκεκριμένο Π.Δ. «μπαινοβγαίνει» στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργών εδώ και δεκαετίες, και παρά τις διαβεβαιώσεις του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού, αντί να πάρει το δρόμο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταλήγει ξανά σε ένα υπουργικό συρτάρι. Απομένει να δούμε, αν ο Κωστής Χατζηδάκης θα είναι το πολιτικό πρόσωπο που θα αναλάβει την προώθηση του Π.Δ. στην πράξη ή θα παραμείνει στον κατάλογο των υπουργών που μόνο «διαβεβαίωσαν» και «επισπεύσανε» στα λόγια, το συγκεκριμένο διάταγμα

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου

Θέμα του 19ου συνεδρίου είναι «η συμβολή των δασικών οικοσυστημάτων στην ορεινή οικονομία και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος».

Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Δασολογική Εταιρία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συνδιοργανωτές είναι ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο φορέας ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (Διεύθυνση Δασών Πιερίας), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε. Πιερίας και το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Χορηγός του συνεδρίου είναι η Ένωση Ελλήνων Δασοκτημόνων.

Στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, το Συμβούλιο της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας με τον Πρόεδρο Νικόλαο Γρηγοριάδη, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΝ Δημήτρης Βακάλης, ο Φορέας Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ, η Προϊσταμένη του Κ.Π.Ε. Κάτω Ολύμπου κ.ά.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ