Μενού Κλείσιμο

Νίκη Κεραμέως: Στη διακριτική ευχέρεια των καθηγητών η απευθείας μετάδοση του μαθήματος

Στις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στην μετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες, αναφέρθηκε η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στο OPEN TV.

«Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για κάμερες, η κυβέρνηση είπε ότι από τη στιγμή που η πολιτεία, προβλέπει τη δυνατότητα για ορισμένους μαθητές να μένουν εκτός σχολείου για προληπτικούς λόγους προστασίας της ατομικής τους υγείας, αλλά και της δημόσιας υγείας, είναι αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να τους βρίσκει πρόσβαση στην εκπαίδευση», είπε η Νίκη Κεραμέως

Όπως υποστήριξε η υπουργός, «κανείς δεν μίλησε για κάμερες, αυτά είναι αντιπολιτευτικά παιχνίδια κάποιων επειδή δεν έχουν απαντήσεις σ’ αυτά τα προβλήματα. Εμείς είπαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα στα σχολεία μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης που λειτούργησε τόσο καλά τους τελευταίους δυο μήνες, να υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση της διδασκαλίας».

Η κ. Κεραμέως, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία εγκατάσταση κάμερας στα σχολεία και σύμφωνα με την ίδια έχει απενεργοποιηθεί η δυνατότητα καταγραφής και αποθήκευσης. «Έχουν σταλεί ακριβείς οδηγίες στα σχολεία για τη δυνατότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί να μεταδίδουν το μάθημά τους και στα παιδιά που αναγκάζονται να μείνουν σπίτι».

Η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των καθηγητών βάση των οδηγιών, είπε κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας πως η όποια λήψη μέσα από την αίθουσα, δείχνει μόνο τον πίνακα και τον εκπαιδευτικό και δεν δείχνει μαθητές.

Πηγή: ethnos.gr

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ