Μενού Κλείσιμο

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη: «Θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε, θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς»

Ο πόλεμος δεν κερδήθηκε ακόμη, αλλά η παραμικρή επανάπαυση μπορεί να γυρίσει σε οδυνηρό πισωγύρισμα, είπε ο πρωθυπουργός στο αποψινό του διάγγελμα, προαναγγέλλοντας μέτρα ενίσχυσης για τους 150.000 μακροχρόνια ανέργους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων:

«Θα επιμείνουμε στο δρόμο που χαράξαμε, θα συνεχίσουμε να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς» για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στη συνέχεια, ενώ αναφερόμενος στο δημόσιο σύστημα υγείας, σημείωσε πως αυτές τις εβδομάδες «αλλάξαν πολλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα» και πως ένα νέο ΕΣΥ χτίζεται ήδη. «Διαπίστωσα πως μαζί με τα κτίρια και τα τεχνικά μέσα εκσυγχρονίζονται και τα μυαλά» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε πως δέσμευση της κυβέρνησης είναι η πρόσθεσε εκατοντάδων κλινών ΜΕΘ «ώστε να προσεγγίσουμε τον μέσο όρων κλινών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

«Το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν την πανδημία έχει όνομα και λέγεται «Εμπιστοσύνη». Εμπιστοσύνη προς το κράτος» τόνισε σε άλλο σημείο του ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως αυτή η παρακαταθήκη αξιοπιστίας δεν πρέπει να φύγει μαζί με την πανδημία και πως η χώρα μας θα τη χρειαστεί για την έξοδο από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ενίσχυση 400 ευρώ για την «ειδική ομάδα των 155.000 μακροχρόνιων άνεργων», υπενθυμίζοντας πως η ύφεση στην οικονομία θα είναι μεγάλη, «αλλά σε αντίθεση με το παρελθόν, σήμερα διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα αξιοπιστίας.»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει (για μια ακόμη φορά) γιατρούς, νοσηλευτές, σώματα ασφαλείας, εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στη σταδιακή άρση των μέτρων. Χωρίς να αναφέρει το «πότε», αναφέρθηκε στο «πώς». Πρώτα θα ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις και μετά τα σχολεία, αλλά πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Ολοκληρώνοντας το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός απεύθυνε έκκληση για παραμονή στο σπίτι μας, ειδικά την Εβδομάδα που διανύουμε. «Αυτή είναι η πιο κρίσιμη εβδομάδα! Μια πραγματικά Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό το Πάσχα θα το θυμόμαστε ως Πάσχα της Αγάπης, αλλά και της ευθύνης. Δεν κινδυνεύει η πίστη μας, αλλά η υγεία των πιστών. Αυτή η εβδομάδα αποκτά μια ξεχωριστή πνευματικότητα. Ας μείνουμε σπίτι, για να ανταμώσουμε και πάλι, όταν περάσει η τρικυμία», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ