Μενού Κλείσιμο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναθεωρείται ο προϋπολογισμός. 800 ευρώ για όλο τον ιδιωτικό τομέα. ΔΩΡΟ Πάσχα στους γιατρούς για το «ευχαριστώ»

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, είπε ο πρωθυπουργός σε έκτακτο διάγγελμα του, σημειώνοντας πως οι επόμενες εβδομάδες είναι «καθοριστικές», ενώ κάλεσε για μια ακόμη φορά να μείνουμε σπίτι, ώστε να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας

«Να μην γκρεμίσουμε όσα χτίσαμε» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος όπως σημείωσε διακρίνει έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. «Αυτό δεν θα το δεχτώ» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως δεν θα υπάρξει μαγική λύση.

«Θα στηριχθούμε στο δημόσιο σύστημα υγείας και θα το ενισχύσουμε» είπε ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τους ιδιώτες που προχωρούν σε δωρεές και καλώντας παράλληλα τους «απόντες» εύπορους που έχουν τη δυνατότητα να συνδράμουν.

«Οι πολίτες να ακούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να μην δίνουν σημασία σε ψεύτικες ειδήσεις» είπε σε άλλο σημείο, επαναλαμβάνοντας πως «μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα του τρόμου μένοντας σπίτι. Από τη συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί εάν η κυβέρνηση θα πάρει περισσότερα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων»

Ενίσχυση του κόσμου της εργασίας – Δώρο Πάσχα σε γιατρούς

Ο πρωθυπουργός είπε πως πλέον η χώρα μας έχει περισσότερα «όπλα» να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. «Μετά από 10 χρόνια, μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμο μέλος οι εταίροι», ανάφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, με σκοπό να «πέσουν» στην αγορά  επιπλέον 10 δις ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ και για τους εργαζομένους επιχειρήσεων των οποίων ο τζίρος μειώθηκε, καθώς και σε αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός, ενώ ανακοίνωσε (ως «ένα ευχαριστώ») έκτακτο δώρο Πάσχα για τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας.

Με τη φράση «Κανείς δεν θα μείνει μόνος!» ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε το διάγγελμά του.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ