Μενού Κλείσιμο

Μπέττυ Σκούφα: «Βγήκε από τα συρτάρια το ΠΔ για τον Όλυμπο υπό το βάρος της πίεσης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δυο  μέρες μετά την ερώτηση που κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και της βουλευτού Πιερίας Μπέττυς Σκούφα, φαίνεται πως η υπόθεση «ξεσκάλωσε» τελικά από τα συρτάρια του υπουργείου.

Αυτό υποστηρίζει η βουλευτής Μπέττυ Σκούφα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τονίσει ιδαίτερα τον κίνδυνο να παραμείνει το Εθνικό Πάρκο Ολύμπου χωρίς προστασία, αν η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν επανεκκινήσει τις διαδικασίες για την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος.

Στην ερώτηση που είχαν καταθέσει οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι εάν το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν τις 31.08.2020, η έγκρισή του κινδυνεύει να ακυρωθεί, εφόσον οι νέες προδιαγραφές του αντιπεριβαλλοντικού Νόμου Χατζηδάκη θα συμπαρασύρουν με βεβαιότητα και το Π.Δ του Πάρκου Ολύμπου.

Η ερώτηση των βουλευτών και η απάντηση δυο μέρες μετά

 Η ερώτηση των βουλευτών κατατέθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, και μόλις δυο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Νομοθετικού Έργου προώθησε σύμφωνα με έγγραφο, στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με θέμα: «Χαρακτηρισμός ως Εθνικού Πάρκου της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου, οριοθέτηση και καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και δραστηριοτήτων».

Υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, του χαμένου χρόνου και της αδικαιολόγητης κωλυσιεργίας, το υπουργείο Περιβάλλοντας «ξέθαψε» από τα συρτάρια του όλη την προεργασία που είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ για το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο είχε αποσταλεί για νομοτεχνικό έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα.

«Από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, και παρά τις δεσμεύσεις Χατζηδάκη στην Πιερία ότι το ΠΔ θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α΄ εξάμηνο του 2020, μέχρι και πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Ιουλίου που στάλθηκε το ΠΔ στη ΓΓ Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε λάμψει δια της απουσίας της», καταλήγει στην ανακοίνωση – ενημέρωσή της, η κ. Σκούφα

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ