Μενού Κλείσιμο

Μικρό σαλόνι; Μεγάλες ιδέες για την επίπλωσή του

Μικρό σαλόνι; Μεγάλες ιδέες για την επίπλωσή του

Χωροταξικά μιλώντας, ίσως το σαλόνι να μην είναι το ατού του σπιτιού σας. Ειδικά αν ο αρχιτέκτονας επένδυσε στην ιδέα «μεγάλα υπνοδωμάτια πυο χωράνε το αγαπημένο σας σχέδιο σε κρεβάτια», μάλλον το σαλόνι σας «παρέπεσε» στους υπολογισμούς. Φυσικά, μπορείτε εσείς ως ιδιοκτήτες να κάνετε θαύματα στον χώρο σας, χρησιμοποιώντας μόνο και μόνο κάποιες βασικές αρχές διακόσμησης κι επίπλωσης. Πάμε λοιπόν να δούμε μερικές από αυτές, που ταιριάζουν σε όλα τα σαλόνια.

  1. Καθρέπτες

Το κόλπο όλοι το ξέρουμε: βάζουμε καθρέπτες στον χώρο για να φαίνεται μεγαλύτερος. Γιατί όμως φαίνεται να το χρησιμοποιούμε λίγοι; Ένας μεγάλος, οριζόντιος καθρέπτης στον τοίχο στον οποίο «στηρίζεται» ο μεγαλύτερος καναπές σας είναι ιδανικός για την περίπτωση του ενός σαλονιού που δεν… βοηθήθηκε από τον αρχιτέκτονα.

  1. Κουρτίνες ψηλά

Είτε από βαρύ ύφασμα είτε από ελαφρύ, δεν έχει σημασία: οι κουρτίνες που ξεκινούν την πορεία τους λίγο πιο κάτω από το ταβάνι δίνουν «μπόι» στο σαλόνι σας. Άμα μάλιστα έχει κάποιο μοτίβο ιδιαίτερο που να κολακεύει τον υπόλοιπο χώρο, τότε η κουρτίνα σας μπορεί να αποτελέσει ένα statement κομμάτι του σαλονιού σας.

  1. Τοίχοι με ρίγες

Τοίχοι με κάθετες ρίγες σε σαλόνια «μη προνομιακά» δίνουν και αυτοί ύψος στον χώρο. Υπάρχουν σε διάφορα μαγαζιά με οικιακά είδη αυτοκόλλητες ταινίες με τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε για παράδειγμα 3-4 ρίγες κάθετες, κοντά σε μία γωνία του σαλονιού ή κοντά στο παραθυρόφυλλο.

  1. Coffee-table(s)

Και με το που πήρατε τους καναπέδες και την πολυθρόνα, πήγατε να βάλετε στη μέση ένα χαμηλό τραπεζάκι, σαν να συμπληρώνετε παζλ. Σκεφτήκατε όμως πρώτα αντί για ένα πλατύ τραπεζάκι να βάλετε δύο μικρά, στρογγυλά coffee-tables, κοντά στις άκρες των καναπέδων σας; Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείτε χώρο στο δάπεδο, αναδεικνύεται καλύτερα το χαλί σας (αν έχετε), και επιπλέον έχετε λιγότερα «κρούσματα» χτυπημένων γονάτων ή αστραγάλων.

  1. Μαξιλάρια καναπέ

Αν οι καναπέδες σας είναι όντως οι ιδανικοί για τον χώρο σας ή δεν θέλετε να τους αλλάξετε τουλάχιστον για την ώρα, μπορείτε να αναβαθμίσετε τους ίδιους τους καναπέδες, προσθέτοντας ντιζαϊνάτα μαξιλάρια. Γιατί αν το αναλογιστείτε, τα σαλόνια των περιοδικών αυτό το όπλο χρησιμοποιούν και φαίνονται πιο «γεμάτα». Μαξιλάρια με ιδιαίτερα μοτίβα ή σχέδια που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας, είναι πάντα μια ευχάριστη προσθήκη που κατά πάσα πιθανότητα δεν είχατε σκεφτεί.

Τα μικρά σαλόνια δεν σημαίνει πως είναι και περιοριστικά. Ίσα ίσα, απελευθερώνουν τον ντιζάινερ μέσα μας, με τη δική μας δημιουργικότητα να λειτουργεί προς όφελός μας. Γιατί να μην την αξιοποιήσουμε στον χώρο που απολαμβάνουμε περισσότερο;

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ