Μενού Κλείσιμο

Με τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων συναντήθηκε ο Διευθυντής της Β/Θμιας Εκπαίδευσης

Έδωσε κατευθύνσεις…

 

Όλα έτοιμα σε εκπαιδευτικό προσωπικό, βιβλία και αίθουσες, ώστε οι μαθητές να πάρουν πρόγραμμα από την πρώτη μέρα, σύμφωνα με τον κ. Καζταρίδη

 

Η καθιερωμένη συνάντηση των Διευθυντών των σχολικών μονάδων Πιερίας, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δρ.Ι. Καζταρίδη στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης. Βασικό θέμα της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕΚΕ Αθανάσιος Χαρίσης, η ετοιμότητα των σχολικών μονάδων ενόψει της σχολικής χρονιάς που ξεκινά σήμερα

 

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Καζταρίδης εξέφρασε τη θετική διαπίστωση ότι τα σχολεία έχουν στελεχωθεί έγκαιρα με εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν εφοδιαστεί με τα βιβλία και ετοιμάστηκαν σχολικές αίθουσες για κάθε τάξη και τμήμα ώστε να μπορούν από την πρώτη ημέρα να ανακοινώσουν πρόγραμμα και να διανείμουν βιβλία στους μαθητές.

Στη συνέχεια, ο κ. Καζταρίδης ζήτησε από  τους Διευθυντές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετεγγραφές των μαθητών και να τηρούν τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του νόμου.

Επιμέρους θέματα, όπως η τήρηση προθεσμιών, οι άδειες των εκπαιδευτικών, η αποστολή των ωρολογίων προγραμμάτων και η ορθή και απαρέγκλιτη ενημέρωση  του  συστήματος «My School» τέθηκαν επίσης από το Διευθυντή ο οποίος υπενθύμισε κύρια σημεία της νομοθεσίας και ενημέρωσε για τις πρόσφατες διευκρινήσεις και οδηγίες.

Θετική ήταν η αναφορά του στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης, οι οποίες έχουν αναβαθμιστεί και εξελιχθεί. Στόχος παραμένει η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Φιλοδοξία παραμένει, να περιοριστεί στο ελάχιστο ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Έμφαση δόθηκε από το Διευθυντή στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και στην αναγκαιότητα μεταστέγασης των ειδικών σχολείων καθώς και δημιουργίας νέου κτηρίου για στέγαση του Μουσικού Σχολείου.

Κλείνοντας ο κ. Καζταρίδης, κάλεσε τους Διευθυντές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προς όφελος των παιδιών, των γονιών και της κοινωνίας έχοντας πάντοτε στο νου τους ότι στόχος της παιδείας είναι να αναδεικνύει τη γνώση μέσα από παραγωγικές δράσεις, ενσωματώνοντας τις παραδόσεις του τόπου μας και να φανερώνει την ανθρωπιστική της διάσταση, καλλιεργώντας το δίκαιο, την ισονομία, τη συνεργασία, τη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη και την ελευθερία. Τότε μόνο το σχολείο θα είναι σχολείο ελεύθερων ατόμων.

Στους Διευθυντές μίλησε και ο κ. Χαρίσης καλώντας τους, να πραγματοποιήσουν προγράμματα αειφορίας και άλλων θεματικών στις σχολικές τους μονάδες.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Καζταρίδης ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και το Δ/ντή του 2ου ΕΠΑΛ, κο Καρακούση Αθανάσιο για το συντονισμό της συζήτησης και την άψογη φιλοξενία που παρείχε.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.