Μενού Κλείσιμο

Με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης

Φορείς και σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους

 

Κοινή δράση Συλλόγων και Φορέων της Πιερίας για τη συλλογή τροφίμων εν όψει των Χριστουγέννων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 

Με κοινό όραμα την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι δεκαπέντε περίπου πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων και φορέων της Πιερίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

 

Σκοπός της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Επισκοπείο Κατερίνης, ήταν η πρωτοβουλία των Συλλόγων της Πιερίας για την υλοποίηση διαφόρων δράσεων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως  «Ο Τροφοδότης».

Στα πλαίσιο της ηθικής και υλικής υποστήριξης των οικονομικώς ασθενέστερων πολιτών και με γνώμονα την αγάπη και την αλληλεγγύη, εν όψει της Εορτής των Χριστουγέννων,  όλοι οι συμμετέχοντες σύλλογοι και φορείς θα προχωρήσουν σε συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, τα οποία θα διανεμηθούν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και των Ενοριακών Παραρτημάτων του στις εκατοντάδες άπορες οικογένειες της Πιερίας, τα μοναχικά και τα ηλικιωμένα άτομα που εξυπηρετεί.

Η κεντρική εκδήλωση προγραμματίζεται για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Ενωσιακό Γήπεδο της Ε.Π.Σ. Πιερίας στην Νέα Έφεσο (10:30 π.μ. με 2 μ.μ.) και θα περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό τουρνουά, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για τα παιδιά, μουσικές και διάφορες άλλες δράσεις ποικίλου περιεχομένου.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε όλους τους Συλλόγους για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, τόνισε τη σημασία που έχει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον ιδιαίτερο ρόλο του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στην προσπάθεια ανακούφισης των ευπαθών ομάδων. Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλούμε όλους όσους έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να ενώσουν μαζί μας τις δυνάμεις τους και με αγάπη, ευαισθησία και αλληλεγγύη για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ενισχύσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη, μιας και τα προβλήματα επιβίωσης γίνονται ολοένα και πιο έντονα. Στέλνουμε όλοι μαζί  το μήνυμα ότι ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός μπορούν να είναι η διέξοδος από τη σημερινή δύσκολη συγκυρία, που όλοι βιώνουμε».

Μια ιδιαίτερη παμπιερική κοινωνική πρωτοβουλία με τη συνέργεια πολλών φορέων, όπου θα ενώσει αθλητές, μουσικούς, χορευτές, ποδηλάτες, εθελοντές και κοινό για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου  της Ιεράς Μητροπόλεως που εξυπηρετεί σήμερα περίπου εξακόσιες οικογένειες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι ιερείς του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου π. Σταύρος Κοσέογλου και π. Ιωάννης Σαββίδης,  ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Σ. Πιερίας κ. Δημήτρης Τσακνάκης και το μέλος της διοίκησης κα Σημέλα Σιδηροπούλου-Φτεργιώτη, ο Πρόεδρος της Ποδηλατικής Απόδρασης Πιερίας κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πιερίας κ. Κώστας Λαφατζής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ΑμεΑ ν. Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ» κα Γεωργία Κατσαλή-Παπαδοπούλου, η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κα Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας κ.κ. Αθηνά Γεραρίδου και Ιωάννα Μαυρίδου, η Πρόεδρος και Ταμίας του Συλλόγου «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες» κ.κ. Όλγα Παπαθανασίου και Χρυσούλα Κωστού, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας κ. Κων/νος Παλάγκας, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελάφου κα Ανθούλα Τσιγκαροπούλου, ο προπονητής καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Γυμναστικής Ένωσης Πιερίας (ΑΓΕΠ) κ. Γιώργος Χρυσανθόπουλος, η Αντιπρόεδρος, η Γενική Γραμματέας και η Ταμίας του Συλλόγου Νεοκαισάρειας «Ο Πόντος» κ.κ. Ελένη Μουμουλίδου, Ευδοξία Τεκτονίδου και Δέσποινα Κωνσταντινίδου, καθώς και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Ανδρομάχης  «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Εξοχής.

Τη δράση υποστηρίζουν επίσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πιερίας, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Οι Σταυραετοί», o Θρακικός Σύλλογος Γανόχωρας και ο Αθλητικός Σύλλογος «Οι Ολύμπιοι Κατερίνης» ενώ αναμένονται να συμμετάσχουν κι άλλοι σύλλογοι και φορείς της Πιερίας.

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ