Μενού Κλείσιμο

Καλλιτεχνική επιτροπή αναλαμβάνει το πρόγραμμα των «Φωτίων» της Μητρόπολης

Σε τροχιά εξωστρέφειας (και) τα Φώτια

 

Στόχος της επιτροπής η εδραίωση, ως ένας θεσμός εξωστρεφής και ποιοτικός που θα συνδυάζει καλλιτεχνική δημιουργία και πνευματικότητα

 

Πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή ορίστηκε στα «Φώτια», σύμφωνα και με τον ιδρυτικό κανονισμό λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», σε ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο Κατερίνης, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Γεωργίου

 

Τα «Φώτια» αποτελούν σημαντική κοιτίδα πολιτισμού για την περιοχή της Πιερίας, πραγματοποιώντας κάθε χρόνο πλήθος εκδηλώσεων υψηλού καλλιτεχνικού, πνευματικού και θεολογικού επιπέδου.

Στόχος της νεοσύστατης καλλιτεχνικής επιτροπής είναι τα «Φώτια» να εδραιωθούν ως ένας θεσμός εξωστρεφής, ποιοτικός, που να συνδυάζει καλλιτεχνική δημιουργία με την πνευματικότητα.

Η καλλιτεχνική επιτροπή θα απαρτίζεται από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παύλο Ντούρο, Διευθυντή του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», την κα Αθηνά Τσιγκαροπούλου, Δρ. Βυζαντινής Αρχαιολογίας, την κα Μαρίκα Φωτοπούλου, ηθοποιό-καλλιτέχνη, τον κ. Νίκο Γραίκο, φιλόλογο και ιστορικό τέχνης και την κα Ροδή Ελευθεριάδου-Μελετλίδου, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής-σχολική ψυχολόγο και τ. δημοτική σύμβουλο Κατερίνης, με αναπληρωματικά μέλη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας, τον κ. Γιώργο Καραδήμο, θεολόγο και τον κ. Βασίλη Δήμου, υπεύθυνο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Επιτροπή θα ασχολείται με τη διαμόρφωση του προγράμματος των «Φωτίων» και την προβολή της πολιτιστικής δημιουργίας και ανάπτυξης της Ιεράς Μητροπόλεως. Παράλληλα θα προωθεί τη συνεργασία με κρατικούς και άλλους φορείς πολιτιστικής δημιουργίας της Πιερίας και της Ελλάδος.

Με αφορμή την συγκρότηση της καλλιτεχνικής επιτροπής ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε και αναβαθμίζουμε τον καταξιωμένο αυτό θεσμό δίπλα στους ανθρώπους που τον εμπνεύστηκαν και τον δημιούργησαν, αλλά και με νέους ανθρώπους καταξιωμένους στον πολιτισμό και τις τέχνες με σκοπό τη συνέχεια και τη διαρκή εξέλιξή του. Τα Φώτια θα αποτελέσουν και το 2020 σημείο αναφοράς  για την Ορθοδοξία και τον πολιτισμό και θα αναδείξουν το πολυδιάστατο του τόπου μας,  περιλαμβάνοντας έναν ευρύ κύκλο ποικίλων εκδηλώσεων, λατρευτικών και θεολογικών, μουσικών, καλλιτεχνικών, επιστημονικών. Συγχρόνως θα προβάλλουν την ιερότητα του μαγευτικού χώρου του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας, του Αγίου Φωτίου, συμβόλου πνευματικότητας της Πιερίας».

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της καλλιτεχνικής επιτροπής είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ