Μενού Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Προς παράταση τα μέτρα – Συνεδριάζουν σήμερα οι ειδικοί

Παράταση φαίνεται να παίρνουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην σκιά της μετάλλαξης Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν να μην προχωρήσει η χαλάρωσή τους.

 

Η επιτροπή των εμπειρογνώμων, που συνεδριάζει σήμερα, αναμένεται να εισηγηθεί την παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ως προς το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης. Σε αυτό οδηγεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, στην οποία η διαφαινόμενη κορύφωση του κύματος της Όμικρον ενδέχεται στα τέλη Ιανουαρίου.

 

«Η κυβέρνηση δεν κάνει προτάσεις για τα μέτρα. Περιμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. «Πρέπει να είναι κανείς λίγο ακόμα προσεκτικός. Νομίζω κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα. Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας πως πάντα οι εισηγήσεις επιτροπής λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση.

 

Αναφορικά με το ζήτημα των περιορισμών μίλησε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα ως επαρκή, προσθέτοντας ότι «δεν χρειάζονται επιπλέον». «Αλλά από εκεί και πέρα υπήρξαν και κάποια μέτρα τα οποία ελήφθησαν κυρίως με γνώμονα την εορταστική περίοδο, όπως λόγου χάριν η μουσική, για τα οποία θα συζητήσουμε με την Επιτροπή εάν αυτά τα μέτρα που είχαν στόχευση να περιορίσουν κάποια πάρτι, τα οποία συνήθως γίνονταν μέσα στην εορταστική περίοδο, έχουν κάποιο νόημα» είπε.

 

«Αν τώρα η Επιτροπή εισηγηθεί με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ότι πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό το καθεστώς για παραπάνω χρόνο προφανώς και αυτό θα εκτιμηθεί», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

 

Πάντως, θετικός στην επαναφορά της μουσικής στην εστίαση εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική όταν τρως έξω θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών. «Δεν έχω καταλάβει, εν πάση περιπτώσει δεν έχει αποδειχθεί ότι η μουσική δημιουργεί πρόβλημα. Υπάρχει μία σκέψη θεωρητική ότι όταν παίζει μουσική, μιλάς δυνατά επομένως εκτοξεύεις περισσότερα σταγονίδια και υπάρχει έτσι ένα περιθώριο να αυξηθεί η μεταδοτικότητα. Αυτή ήταν μια θεωρητική σκέψη, ποτέ δεν έχει αποδειχθεί επί του πεδίου. Έχω την αίσθηση λίγο χαμηλή μουσική, όταν τρως, όταν είσαι έξω, θα βοηθήσει και την ψυχολογία και δεν θα επιβαρύνει πολύ το θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης στον ΣΚΑΪ.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ