Μενού Κλείσιμο

Κορονοϊός – Παραδειγματική τιμωρία «υπόσχεται» η κυβέρνηση, σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα

Ξεκάθαρος ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ότι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για όσους δεν τηρούν τα μέτρα πρόληψης. Ο Στέλιος Πέτσας, λίγες ώρες πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στην ενημέρωση των συντακτών, υπογράμμισε την πρόθεση της πολιτείας για «παραδειγματική τιμωρία» όσων δεν τηρούν τα μέτρα

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το αποτέλεσμα της αύξησης των κρουσμάτων είναι «είτε από κόπωση στην τήρηση των μέτρων είτε από χαλάρωση, να βλέπουμε πολλά κρούσματα σε νεότερες ηλικίες που είναι χωρίς συμπτώματα. Ασυμπτωματικοί οι ίδιοι, χωρίς να το γνωρίζουν μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες και στους οικείους τους».

«Έχουμε πει όμως ότι ο εχθρός αυτός είναι αόρατος. Και πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε σαν να έχουμε τον ιό και να φοβόμαστε να μην τον μεταδώσουμε και γίνουμε άθελά μας εστία διασποράς στην κοινότητα. Πάνω απ’ όλα, δεν νοείται καμία αμέλεια και δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε ανευθυνότητα. Και βέβαια, είναι απαράδεκτο να γίνεται συνειδητή, προσχεδιασμένη παραβίαση των μέτρων. Γιατί είναι συνειδητή και προσχεδιασμένη η παραβίαση των μέτρων, που γίνεται με οργάνωση πάρτι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος με πελάτες ορθίους, χωρίς την τήρηση των αποστάσεων και της χωρητικότητας, ή σε χώρους που θα έπρεπε να είναι κλειστοί μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Η τιμωρία αυτών θα είναι παραδειγματική. Γιατί η εφήμερη χαρά λίγων, όταν γίνεται εστία διασποράς, μετατρέπεται σε συλλογική θλίψη», κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ