Μενού Κλείσιμο

Κορωνοϊός: Αίτημα της Moderna στον FDA για την έγκριση δεύτερης αναμνηστικής δόσης για όλους τους ενήλικες

Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την έγκριση για ένα δεύτερο αναμνηστικό εμβόλιο Covid-19 για όλους 18 ετών και άνω.

Η Moderna επιδιώκει μια τροποποίηση της εξουσιοδότησης χρήσης έκτακτης ανάγκης του FDA για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ώστε να επιτραπεί μια τέταρτη δόση εμβολίου για οποιονδήποτε ενήλικα, έχει κάνει μία πρώτη αναμνηστική δόση οποιουδήποτε από τα εμβόλια.

«Το αίτημα να συμπεριληφθούν οι ενήλικες άνω των 18 ετών υποβλήθηκε για να παρέχεται ευελιξία στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ώστε να καθορίσουν την κατάλληλη χρήση μιας πρόσθετης αναμνηστικής δόσης mRNA-1273, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης λόγω ηλικίας ή συννοσηρότητας», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

«Αυτή η υποβολή βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατα δημοσιευμένα δεδομένα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον».

Την Τρίτη, η Pfizer και η BioNTech, κατασκευαστές του άλλου εμβολίου mRNA Covid-19 που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, υπέβαλαν αίτημα στον FDA για μία επιπλέον δόση εμβολίου, που αφορά ωστόσο μόνο ενήλικες 65 ετών και άνω.

Μια μελέτη εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Ισραήλ, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο New England Journal of Medicine, διαπίστωσε ότι μια τέταρτη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech ή Moderna Covid-19 είναι ασφαλής και ενίσχυσε τα επίπεδα αντισωμάτων παρόμοια με αυτά που παρατηρήθηκαν μετά από μια τρίτη δόση.

Μερικές χώρες προσφέρουν ήδη τέταρτες δόσεις εμβολίων Covid-19. Επί του παρόντος, στις ΗΠΑ η τέταρτη δόση εγκρίνεται στις ΗΠΑ μόνο για ορισμένα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με πληροφορίες του CNN/AFP

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ