Μενού Κλείσιμο

Κέρδισε 115 εκατομμύρια και μοίρασε τα μισά σε φιλανθρωπίες

Κέρδισε 115 εκατομμύρια και μοίρασε τα μισά σε φιλανθρωπίες

Υπάρχουν πολλές μορφές εθισμού. Η Φράνσις Κόνολι δηλώνει πως ο εθισμός της είναι να βοηθάει τους λιγότερο τυχερούς και τους λιγότερο προνομιούχους. Ιδανικό προσόν για έναν υπερτυχερό του λαχείου, που έχει σπάσει όλα τα προγνωστικά και τους νόμους των πιθανοτήτων και κέρδισε 115 εκατομμύρια λίρες σε μια στιγμή.

Η 55χρονη γυναίκα από τη Βρετανία κέρδισε το 2019 το τζάκποτ του EuroMillions, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή λοταρία, με κοινή κλήρωση για παίκτες από εννέα ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε έχει χαρίσει περισσότερα από τα μισά της κέρδη σε φιλανθρωπίες.

Η Φράνσις συμφώνησε με τον σύζυγό της ότι κάθε χρόνο θα δίνουν ένα συγκεκριμένο ποσό σε φιλανθρωπίες, ωστόσο εκείνη έχει δαπανήσει ήδη το μπάτζετ που είχαν ορίσει μέχρι το 2032, μοιράζοντας περίπου 60 εκατομμύρια μέσα σε μία τριετία. Η πρώην κοινωνική λειτουργός και δασκάλα έχει ιδρύσει δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς, το ίδρυμα Kathleen Graham, στη μνήμη της μητέρας της, το οποίο βρίσκεται στη Βόρεια Ιρλανδία και το PFC Trust, το οποίο στηρίζει νεαρά κορίτσια και ηλικιωμένους μετανάστες.

Το μεγαλύτερο προσωπικό έξοδο που έκανε η κ. Κόνολι και ο σύζυγός της, Πάτρικ, ήταν η αγορά ενός σπιτιού με έξι κρεβατοκάμαρες, ενώ η ίδια εξακολουθεί να οδηγεί το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχε και πριν.

Όπως παραδέχεται η Κόνολι «το να βοηθάς τους άλλους σου δίνει μια ευφορία, είμαι εθισμένη σε αυτό τώρα», ενώ υποστηρίζει ότι τα λεφτά δεν αλλάζουν την προσωπικότητα του ανθρώπου, «αν είσαι ηλίθιος πριν τα αποκτήσεις, θα συνεχίσεις να είσαι και μετά».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ