Μενού Κλείσιμο

Φαβορί για πρόκριση Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ

Φαβορί για πρόκριση Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ

Τρεις από τους τέσσερις εκπροσώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου ρίχνονται αυτήν τη βδομάδα στα προκριματικά των διοργανώσεων της UEFA. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Χάιφα στον δεύτερο προκριματικό του Champions League, ενώ ΠΑΟΚ και Άρης θα βρουν μπροστά τους Λέφσκι Σόφιας και Γκόμελ αντίστοιχα για τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League. Και οι τρεις ελληνικές ομάδες, είναι φαβορί για την πρόκριση.

 

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός

Οι ομάδες από το Ισραήλ μόνο κακές αναμνήσεις φέρνουν στον Ολυμπιακό. Τρεις φορές βρήκε μπροστά του Ισραηλινούς, τρεις φορές βίωσε την απογοήτευση. Η κακή παράδοση ξεκίνησε τη σεζόν 2002-03 στους ομίλους του Champions League. Όλα ήταν ονειρικά. Στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Λεβερκούζεν, φιναλίστ της διοργάνωσης λίγους μήνες νωρίτερα, με 6-2. Όμως έξι μέρες αργότερα (στο ουδέτερο ΓΣΠ της Λευκωσίας) το χατ-τρικ του Γιακούμπου Αγιεγκμπένι οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ήττα 3-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. το ματς του δεύτερου γύρου, στη Ριζούπολη, ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη με τρία γκολ διαφορά για να πάρει έστω την τρίτη θέση, όμως η ισοπαλία 3-3 τον πέταξε εκτός Ευρώπης.

 

Ξαναβρήκε ομάδες από το Ισραήλ σε προκριματικές φάσεις. Το 2010-11 αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Europa League, με μία νίκη και μία ήττα, ενώ το 2016-17 αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League με μία ισοπαλία και μία ήττα από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

 

Η παράδοση δεν είναι υπέρ του, όμως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την πρόκριση στο στοιχημα. Το πρώτο ματς, το βράδυ της Τρίτης (20.00) στη Χάιφα, έχει σχετικά μοιρασμένο σετ αποδόσεων (στο 3.00 η Μακάμπι, στο 2.50 ο Ολυμπιακός, στο 3.20 η ισοπαλία), όμως για την πρόκριση, η τιμή των Πειραιωτών είναι ένα πολύ ευνοϊκό 1.45.

 

Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τους Πρωταθλητές Ισραήλ (όπου αγωνίζεται ο πρώην παίκτης του Άρη, Ντάνιελ Σούντγκρεν), θα βρει μπροστά του τον Απόλλωνα Λεμεσού.

 

Λέφσκι Σόφιας – ΠΑΟΚ

Δυο μέρες αργότερα, στις 20.00 το βράδυ της Πέμπτης, ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να κάνει βήμα πρόκρισης στην έδρα της Λέφσκι, στη Σόφια. Η κατάσταση είναι αντίστοιχη αυτής του Ολυμπιακού. Στο κομμάτι της καθαυτής πρόκρισης, οι Θεσσαλονικείς προσφέρονται στο 1.25, έναντι 3.75 του βουλγαρικού συλλόγου. Όσο για το πρώτο ματς στη Σόφια, στο 3.50 ο άσος, στο 3.20 η ισοπαλία, στο 2.10 το διπλό του ΠΑΟΚ. Εφόσον ο ΠΑΟΚ προκριθεί, θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζευγαριού Βελέζ – Χάμρουν Σπάρτανς.

 

Άρης – Γκόμελ

Πιο ευνοϊκή κλήρωση δεν μπορούσε να φανταστεί ο Άρης στον δεύτερο προκριματικό. Όχι μόνο η Λευκορωσική Γκόμελ είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες του προγράμματος, οι κυρώσεις για τη συμμετοχή της Λευκορωσίας στην εισβολή στην Ουκρανία αναγκάζουν τον σύλλογο να δώσει τα ματς του εκτός χώρας. Προκειμένου να πάρει ένα γερό οικονομικό μποναμά από τα εισιτήρια, η Γκόμελ αποφάσισε να δώσει και το δικό της εντός έδρας (θεωρητικά) ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η νίκη του Άρη στο ματς της Πέμπτης (21.00) παίζει στο 1.15, ενώ η πρόκρισή του στο 1.05. Στην επόμενη φάση, τον νικητή του ζευγαριού θα περιμένει όποιος περάσει από το ζευγάρωμαα της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς με τη Ζίρα.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ