Μενού Κλείσιμο

Κεραμέως: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τα σενάρια για κλείσιμο των σχολείων απέρριψε για μία ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Ακούσατε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να κάνει ειδική αναφορά στα σχολεία στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχιση της διαζώσης λειτουργίας. Επενδύουμε πάρα πολύ στα ανοιχτά σχολεία και επενδύουμε με ένα πρωτόκολλο που εστιάζει στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στο να είναι τα σχολεία μας ανοιχτά», είπε η κα Κεραμέως.

 

«Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι όλος ο μαθητικός πληθυσμός ελέγχετε συστηματικά δύο φορές την εβδομάδα με self test και επιπλέον σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, τα παιδιά, οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν επτά τεστ την εβδομάδα, ένα κάθε μέρα, όλα δωρεάν, τα μισά εργαστηριακά, τα μισά self test για να προστατεύσουμε την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και να διασφαλίσουμε τα σχολεία μας, παραμένουν ανοιχτά, πρόσθεσε.

«Άρα δεν υπάρχει καμία συζήτηση αυτή τη στιγμή για εξ αποστάσεως εκπαίδευση», επισήμανε.

«Είναι προτεραιότητά μας τα ανοιχτά σχολεία. Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη της πανδημίας, είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με την Επιτροπή των Ειδικών, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη καθοδήγησή τους», ανέφερε.

 

Η κα Κεραμέως εξήγησε ότι η κυβέρνηση επενδύει στα ανοιχτά σχολεία. «Έχουμε πάρει μια πολύ συνειδητή απόφαση να επενδύσουμε πάρα πολλά και πολλά χρήματα, δεν σας το κρύβω. Το πρωτόκολλο που σας περιέγραψα, το οποίο είναι ένα από τα πιο εντατικά πρωτόκολλα στα σχολεία της Ευρώπης, κοστίζει πολύ. Αλλά είναι μια συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει πολύ στα σχολεία μας, να επενδύσει πολύ στα πανεπιστήμιά μας, να επενδύσει πολύ στη διαζώσης εκπαίδευση, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ατομική και δημόσια υγεία».

 

Σχολιάζοντας το σκίτσο που ανήρτησε ο Ηλίας Μόσιαλος, προκαλώντας την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, η κα Κεραμέως έκανε λόγο για «λυπηρό περιστατικό». «Είναι μία εικόνα που προσβάλλει τους Χριστιανούς τις άγιες αυτές ημέρες. Είναι πραγματικά λυπηρή αυτή η ανάρτηση», είπε.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ