Μενού Κλείσιμο

Καθαρισμός στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, από τον Μαστόδοντα

Στον καθαρισμό του χώρου του δασυλλίου στο εξωκλήσι του «Προφήτη Ηλία» στην περιοχή του «Αγροκτήματος Ανδριανός Νεοκαισάρειας», προχώρησε ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια»

Μέλη του Ομίλου μας μετέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή και συνέλεξαν πλαστικά και μεταλλικά απορρίμματα που ήταν διάσπαρτα πέριξ του δασυλλίου.

Επιπλέον έγινε καθαρισμός των υπαρχόντων μονοπατιών από αγκάθια, άγρια βλάστηση, θάμνους, κ.τ.λ. τα οποία είχαν κατακλύσει τον χώρο και η πρόσβαση σε αυτόν είχε καταστεί σχεδόν αδύνατη.

Αντίστοιχες εργασίες έγιναν και στο κύριο μέρος του πρωτοχριστιανικού ναού – μνημείου προκειμένου να είναι ορατή τόσο η θέση όσο και η εικόνα των ερειπίων στους μετέχοντες της εκδήλωσης αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Για την συγκεκριμένη δράση ενημερώθηκαν με επιστολή μας όλες οι σχετικές Υπηρεσίες καθώς επίσης και οι Τοπικές Αρχές.

Αφορμή της συγκεκριμένης δράσης του Ομίλου μας είναι τόσο η επετειακή εορτή του «Προφήτη Ηλία» όσο κυρίως και η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο Όμιλός την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 και ώρα 10:30. Την ενημέρωση στην εκδήλωση θα κάνουν στους συμμετέχοντες οι αρχαιολόγοι Μιλτιάδης Μιτελέτσης και Κωνσταντίνος Νούλας της Εφορίας Αρχαιοτήτων του Νομού Πιερίας.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ανοικτό χαρακτήρα και η πρόσβαση του κοινού είναι ελεύθερη. Για αυτούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση της ιστορίας της περιοχής υπάρχει η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Ομίλου μας μέσα από το Site www.mastodontas.gr, το E-mail του Ομίλου μας mastodontas2014@gmail.com

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ