Μενού Κλείσιμο

Κατερίνη – Γεγονός οι «ψηφιακές κοινότητες Τρίτης Ηλικίας»

Το νέο έργο με τίτλο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” είναι πλέον γεγονός και στην πόλη της Κατερίνης, όπως ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

«Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund υλοποιεί το έργο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” για την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων της Τρίτης Ηλικίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το έργο στοχεύει στην κατάρτιση 200 ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών σε 10 πόλεις της Ελλάδας βελτιώνοντας άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και συμβάλλοντας στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Το έργο, εκτός από την Κατερίνη θα υλοποιηθεί και σε Ναύπακτο, Χανιά, Βέροια, Καστοριά, Λαμία, Ερμούπολη Σύρου, Ρόδο, Βόλο και Μεσολόγγι

Τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα, υπηρεσίες και διαδικασίες που εστιάζει το έργο είναι η ασφαλής χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, η διαδικτυακή τραπεζική και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η προστασία τραπεζικών λογαριασμών, η εξυπηρέτηση δανείων και πιστώσεων και οι ειδικές παροχές προς άτομα τρίτης ηλικίας – ΔΕΚΟ.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και το Παράρτημα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Κατερίνης απευθύνουν πρόσκληση σε όσες και όσους είναι άνω των 60 ετών να χαρίσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους συμπληρώνοντας ένα online ερωτηματολόγιο στο σύνδεσμο https://eeke-seniors.gr/erotimatologio/ για το έργο Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας.

Οι απαντήσεις που θα δώσουν, θα αποτελέσουν τα θεμέλια μελέτης με βάση την οποία θα δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό υλικό στο οποίο θα καταρτιστούν συμπολίτες μας άνω των 60 ετών στην ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Με το πέρας της κατάρτισης, θα δημιουργηθεί ένα εθελοντικό δίκτυο στελεχωμένο από τους ίδιους τους καταρτιζόμενους που θα συνεχίσουν να παρέχουν με την υποστήριξη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας τις υπηρεσίες τους στον τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών, σε τοπικό επίπεδο.

Το έργο “Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ