Μενού Κλείσιμο

Ισπανία: Στα 1.000 ευρώ ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός

Στα 1.000 ευρώ ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία μετά από συμφωνία που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και συνδικάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση λαμβάνεται με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Παρά το γεγονός ότι πριν μερικές ημέρες οι εργοδοτικές οργανώσεις συνυπέγραψαν με κυβέρνηση και συνδικάτα την εργασιακή μεταρρύθμιση, τελικά δεν συμφώνησαν με την αύξηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω αύξηση ανήκε στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων και έχει προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς του 2022.

Ο κατώτατος μισθός βρισκόταν, μέχρι σήμερα, στα 965 ευρώ με την προηγούμενη αύξηση να πραγματοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου του 2021.

Στο μεταξύ, πρόκειται για 14 μισθούς ετησίως καθώς συνυπολογίζονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και άδειας που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Εργασίας και δεύτερης αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιολάντας Ντίαθ και των εκπροσώπων των δύο μεγάλων συνδικάτων της Ισπανίας Unión General de Trabajadores (UGT) και Comisiones Obreras (CCOO).

Με πληροφορίες από Ertnews

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ