Μενού Κλείσιμο

Ισχυρός σεισμός στην Πρέβεζα προκαλεί υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας – Επιφυλακτικοί «για την ώρα» δηλώνουν οι σεισμολόγοι

Δύο σεισμοί 4,3 ο πρώτος και 5,6 ο δεύτερος ταρακούνησαν το βράδυ την Πρέβεζα. Οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητοί στη Δυτική Ελλάδα και προκάλεσαν υλικές ζημιές και μικροτραυματισμούς στο Καναλάκι Πρεβέζης

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Καναλακίου, Ιωάννης Δήμας, έκανε λόγω για μεγάλες υλικές ζημιές, κατολισθήσεις και ανησυχία στους κατοίκους.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη αναφέρουν οι σεισμολόγοι και σημειώνουν ότι σε όσα σπίτια έχουν προκληθεί ζημιές, καλό θα είναι οι κάτοικοι τους να μην παραμένουν μέσα σε αυτά και ταυτόχρονα να μην συνωστίζονται σε χώρους.

Ζημιές σε σπίτια και κατολισθήσεις σε δρόμους, έχουν προκληθεί και στην Πάργα, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα για να ανοίξουν οι δρόμοι.

«Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φανομένου. Μας ανησυχεί που ξεκίνησε από χαμηλά 4,2 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ γύρω στα μεσάνυχτα και έφτασε τα 5.6 ρίχτερ στις 2:49 τα ξημερώματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, υπογραμμίζοντας πως «παρακολουθούμε το φαινόμενο και για την ώρα είμαστε επιφυλακτικοί».

Σύμφωνα με τον κ Λέκκα, το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα ΒΑ της πόλης της Πάργας. Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο όπως ανέφερε, προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.

Φωτογραφία: atpreveza.gr

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ