Μενού Κλείσιμο

Εθελοντική Ομάδα Δράσης – Το σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφών και η πρόταση στην Αυτοδιοίκηση για συνεργασία

«Ένα πλήρες και άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο», καταθέτει προς τους Δήμους και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που μπορεί να προκληθούν από φυσικές καταστροφές.

Η ΕΟΔν. Πιερίας θέτει τρία ερωτήματα για το ποια είναι τα ακριβή σχέδια των τοπικών αρχών για την αντιμετώπιση ενός τέτοιου φαινομένου π.χ. στους τομείς μέριμνας πληγέντων και εξασφάλιση βασικών αναγκών τους όπως η μαζική σίτιση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Οργάνωσης και λειτουργίας χώρων συγκέντρωσης και Εκπαίδευσης, οργάνωσης, ενημέρωσης και προειδοποίησης των πολιτών

Το σχέδιο της Εθελοντικής Ομάδας, στοχεύει στην αντιμετώπιση και μετρίαση των επιπτώσεων μιας φυσικής καταστροφής στον τόπο μας και προτείνει την ένταξη των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στα σχέδια διαχείρισης κρίσεων των τοπικών αρχών.

Η πρόταση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, περιέχει όλες τις λεπτομέρειες όπως π.χ. μέτρα προσωρινής σίτισης του πληθυσμού σε περίπτωση ολικής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, εξασφαλίζοντας 1.500 γεύματα ημερησίως για χρονικό διάστημα 15 ημερών (συνολικά 22.500 μερίδες φαγητού) διαθέτοντας ήδη όλα τα απαραίτητα υλικά. Δηλαδή, δεν πρόκειται για ένα θεωρητικό σχέδιο επί χάρτου αλλά για μια άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση την οποία σχεδιάζει εδώ και 1,5 χρόνο η ΕΟΔνΠ και με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Ελασσόνα την καταθέτει στις τοπικές αρχές, με στόχο να ελεγχθεί, να βελτιωθεί και τέλος να ενταχθεί στον επίσημο σχεδιασμό τους.

Η πρόταση βρίσκεται ήδη στα χέρια του δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου ο οποίος επισκέφθηκε τους αποθηκευτικούς χώρους του Καπνικού Σταθμού και ενημερώθηκε μετά την Πρωτοχρονιά σε κατ ιδίαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΕΟΔνΠ στο Δημαρχείο Κατερίνης. Η εκτίμησή του ήταν άκρως θετική.

Η Εθελοντική Ομάδα, προτείνει άμεσα μία τηλεδιάσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη και τους τρεις Δημάρχους του Ν. Πιερίας στην οποία θα συζητηθεί η πρόταση της.

«Το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και ο σχεδιασμός αντιμετώπισης των επιπτώσεων μιας πιθανής φυσικής καταστροφής στον νομό Πιερίας, είναι άμεση προτεραιότητα», αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, καλώντας τους φορείς της Αυτοδιοίκησης σε συζήτηση.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ