Μενού Κλείσιμο

Η βόρεια Πιερία ένας ιδανικός προορισμός

Η βόρεια Πιερία ένας ιδανικός προορισμός

Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης. Διαθέτει αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον με εξαιρετικούς ιστορικούς χώρους  όπως είναι η αρχαία Πύδνα, το οχυρωμένο παλαιοχριστιανικό συγκρότημα στις Λουλουδιές, ο νεολιθικός οικισμός Παλιαμπέλων, ο νεολιθικός οικισμός του Μακρυγιάλου, η μουσειακή αποθήκη του Μακρυγιάλου κ.α.

Στη βόρεια Πιερία υπάρχουν πολλά αξιόλογα μοναστήρια και εκκλησίες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει της Παναγίας της Μακρυράχης, του Αγίου Αθανασίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου στον Κολινδρό, του Αγίου Αθανασίου, των Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Αιγίνιο. Στα σημεία ενδιαφέροντος του δήμου συγκαταλέγονται και τα ιαματικά λουτρά όπως είναι οι Αλυκές στο Κίτρος, το Αθλητικό κέντρο Κολινδρού κ.α.

Εκμεταλλευόμενος τη γεωγραφική του θέση μπορεί κανείς κατά τη διάρκεια της παραμονής του να συνδυάσει το βουνό με τη θάλασσα, είτε διαμένοντας σε οικισμούς του δήμου με υψόμετρο για δροσιά και πεζοπορία είτε σε παραλιακούς οικισμούς για κολύμπι και ψάρεμα.

Ακόμη, ο επισκέπτης συναντά υπέροχες παραλίες, όπως της Μεθώνης, του Μακρυγιάλου, της Πύδνας και των Αλυκών. Η Μεθώνη βρίσκεται κοντά στο δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα (προστατευόμενος υδροβιότοπος) και η Πύδνα στα ερείπια της αρχαίας ομώνυμης πόλης.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά του κρασιού των Ολύμπιων θεών, καθώς στην περιοχή υπάρχουν οινοποιεία που μπορεί να επισκεφθεί.

Από τα τοπικά προϊόντα ξεχωρίζουν φυσικά τα περίφημα μύδια από τις καλλιέργειες του Κίτρους και του Μακρυγιάλου, τα ακτινίδια, τα σταφύλια, τα κεράσια , τα μανιτάρια κ.α.

Όσον αφορά τη γαστρονομία, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τοπικές γαστρονομικές γεύσεις, χάρη σε μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες. Οι επαγγελματίες του τουρισμού παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες για να μείνουν οι επισκέπτες ευχαριστημένοι και να επισκεφθούν ξανά  την περιοχή.

Παράλληλα πραγματοποιούνται σε διάφορους οικισμούς του δήμου ποικίλα πολιτισμικά δρώμενα που ζωντανεύουν μνήμες και έτσι θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Τέτοια είναι το έθιμο της Μπάμπως και του Αγίου Τρύφωνα, η εκδήλωση της μυδοχαράς, καθώς και οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η βόρεια Πιερία είναι ένας προορισμός που συνδυάζει τον μύθο με την ιστορία, τους αρχαιολογικούς χώρους με τα ιστορικά μνημεία, τα τοπικά προϊόντα με την υψηλή γαστρονομία, τα ξενοδοχεία με τα παραδοσιακά καταλύματα. Με λίγα λόγια είναι ελκυστικός προορισμός για κάθε είδος τουρισμού, ικανός να ικανοποιήσει ακόμη και τα πιο απαιτητικά γούστα. Με άλλα λόγια είναι ένας προορισμός ιδανικός, μόλις μια ώρα οδικώς από την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ