Μενού Κλείσιμο

Η ΝΟΔΕ Πιερίας για έο σήμα πιστοποίησης προϊόντων της Μακεδονικής Γης

Ο Πρωθυπουργός  της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος προκειμένου να κατοχυρώσουν μια ενιαία συλλογική ταυτότητα για τα μακεδονικά προϊόντα.

Η δέσμευση αυτή υλοποιείται με την δημιουργία του νέου σήματος που πιστοποιεί την προέλευση των προϊόντων της Μακεδονικής Γής και το οποίο ως εμπορικό σήμα θα καταχωρηθεί στο γραφείο διανοητικής ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), στο Αλικάντε.

Η επιλογή και σχεδίαση του σήματος έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα οριζόμενα στη Συμϕωνία των Πρεσπών, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αρνητικές επιπτώσεις και να δημιουργηθεί μια ομπρέλα προστασίας για τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα.

Το σήμα επιμελήθηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του αξίζουν συγχαρητήρια όπως βεβαίως πολλά συγχαρητήρια πρέπει να αποδώσουμε και στον Πρόεδρό του ΣΕΒΕ και συντοπίτη μας Γιώργο Κωνσταντόπουλο που ηγήθηκε και συντόνισε την προσπάθεια αυτή.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ