Μενού Κλείσιμο

Η Κατερίνη στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών»

Το δήμο εκπροσωπεί στην εκδήλωση των Βρυξελλών ο Κ. Κουκοδήμος

 

Τις προοπτικές συμμετοχής του Δήμου Κατερίνης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα συζήτησε ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της Regio Europa

 

Στην εκδήλωση Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και Πόλεων που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου, συμμετέχει φέτος ο Δήμος Κατερίνης και ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

 

Ο κ. Κουκοδήμος στο περιθώριο των εργασιών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Regio Europa Αθανάσιο Γκούμα και συζήτησαν εκτενώς Ευρωπαϊκές πρακτικές και προγράμματα για τους δήμους και ειδικότερα για τη δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου σε αυτά.

Η εκδήλωση Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων (EU Regions Week) είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους με τη συμμετοχή 7000 συνέδρων, δημάρχων, περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη.

Η φετινή εκδήλωση ολοκληρώνεται σήμερα 10 Οκτωβρίου, στους χώρους των Ευρωπαϊκών Θεσμών, στις αντιπροσωπείες των κρατών μελών και των περιφερειών και σε άλλες εγκαταστάσεις τις βελγικής πρωτεύουσας.

Τα κύρια σημεία στα οποία επικεντρώνει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών για φέτος, είναι:

-Το μέλλον της ΕΕ και οι ρόλοι των περιφερειών και των πόλεων

-Μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη

-Μια πράσινη Ευρώπη

-Μια πιο έξυπνη Ευρώπη

-Μια πιο συνδεδεμένη Ευρώπη: κινητικότητα

-Μια πιο κοινωνικά ολοκληρωμένη Ευρώπη

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ