Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση του Δημάρχου  Κατερίνης με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Στο επίκεντρο οι κοινές δράσεις

 

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων μπορεί να προσφέρει σημαντικά, αμοιβαία οφέλη για την οικονομία τους και το ευ ζην των πολιτών, είπε ο Κώστας Κουκοδήμος σε συνάντησή που είχε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο Δήμων, η μεταφορά και υιοθέτηση καλών πρακτικών σε μία σειρά κοινών ζητημάτων που απασχολούν τις δύο πόλεις.

 

Επιπλέον, έγινε αναφορά στην πιθανότητα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, καθώς η γειτνίαση προσδίδει ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να διαμορφώσει ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν. «Οι δύο πόλεις, παρά τα διαφορετικά μεγέθη τους, αντιμετωπίζουν αρκετές κοινές προκλήσεις στις οποίες οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Με τον κ. Κουκοδήμο μοιραζόμαστε ίδιες ανησυχίες και η παρουσία του εδώ φανερώνει πως υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας που μπορούν να επιφέρουν αμοιβαίο όφελος» υποστήριξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Θεσσαλονίκη, ως σημαίνουσα πόλη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ευχαρίστησε τον κο Ζέρβα για τη φιλόξενη υποδοχή. Παράλληλα, τόνισε την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων που αναμφισβήτητα μπορεί να προσφέρει σημαντικά, αμοιβαία οφέλη για την οικονομία των πόλεων και το ευ ζην των πολιτών.

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, μπορούμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση δράσεων μεταξύ των δύο πόλεων, σε άξονες κοινού ενδιαφέροντος, όπως π.χ. του τουρισμού, του πολιτισμού, της καινοτομίας κ.α.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ