Μενού Κλείσιμο

Η “φόρμα” άνοιξε το σύστημα “έπεσε”

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ»

 

 

Για «φιάσκο» κάνει το λόγο το ΤΕΕ ζητώντας την απόδοση ευθυνών και σημειώνοντας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό πως για δεύτερη φορά, τα προβλήματα οφείλονται στην «πρωτοφανή επισκεψιμότητα».

 

Αύξηση κονδυλίων για την Κεντρική Μακεδονία και απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην έναρξη υποβολής αιτήσεων του Β’ κύκλου του «Εξοικονόμηση κατ οίκον  ΙΙ», ζητά το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ/ΤΚΜ «Στο ίδιο έργο θεατές μηχανικοί και πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας που επιχειρούν από την Δευτέρα στις 12.00 να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ οίκον  ΙΙ”,  με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος να καθίσταται ουσιαστικά μη διαθέσιμη έπειτα από μία ώρα.

Για μια ακόμα φορά οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν συνθήκες που τους απαξιώνουν ως επιστήμονες και επαγγελματίες και τους αναγκάζουν να παραμείνουν “αιχμάλωτοι” μπροστά στους υπολογιστές τους ελπίζοντας – οι περισσότεροι μάταια όπως αποδείχθηκε – να ολοκληρώσουν την εργασία που τους ανατέθηκε από τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, για δεύτερη φορά, να αποδοθούν τα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος στον μεγάλο φόρτο και την “πρωτοφανή” επισκεψιμότητα. Τα ίδια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και στον πρώτο κύκλο του προγράμματος και η επισκεψιμότητα ήταν πλέον προβλέψιμη. Οι αρμόδιοι έπρεπε να ορίσουν ημερομηνία έναρξης υποδοχής αιτήσεων μόνο εφόσον είχαν διαπιστώσει ότι το πληροφοριακό σύστημα είναι λειτουργικό και βεβαιωμένα έτοιμο για τον φόρτο εργασίας που θα υποδεχθεί. Αυτή τη φορά θα πρέπει να διερευνηθούν εξαντλητικά και να αξιολογηθούν οι λόγοι που οδήγησαν, για δεύτερη φορά, στα ίδια προβλήματα στην έναρξη του νέου κύκλου του “Εξοικονόμηση κατ οίκον  ΙΙ”, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για το φιάσκο.

Το ΤΕΕ/ΤΚΜ στις παρούσες συνθήκες, αξιολογώντας τον κίνδυνο πολλοί πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να μείνουν εκτός προγράμματος χωρίς υπαιτιότητα δική τους ή των μηχανικών που τους εξυπηρετούν, ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του Προγράμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα να καθυστερήσει κατά μία ημέρα η έναρξη υποβολής αιτήσεων της επόμενης ομάδας περιφερειών ώστε το σύστημα να παραμείνει διαθέσιμο στην πρώτη ομάδα για μια επιπλέον ημέρα.»

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ