Μενού Κλείσιμο

Η Ένωση Γονέων για την 3η Δεκέμβρη – Πράξεις και όχι λόγια για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑΜΕΑ

«Θέσπιση και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, καθώς και βελτίωση των υποδομών που αφορούν την ποιοτικότερη διαβίωση τους, ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Δήμου Κατερίνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ένωση, τονίζει πως από τα λόγια θα πρέπει να περάσουμε στις πράξεις, ενώ ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να είναι συμπαραστάτης στον αγώνα των συνανθρώπων μας με αναπηρία για αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση.

Αναλυτικά στο μήνυμά της αναφέρει: «Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση….

Ως εδώ όλα καλά, στην πράξη  όμως η κοινωνία μας με κύρια ευθύνη του κράτους έχει κάνει ελάχιστα. Οι συνάνθρωποί μας αυτοί, αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή, καθώς η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες.

Αναπηρία πλέον θεωρείται, το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού Αποκλεισμού». Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Για αυτό λοιπόν και με αφορμή αυτήν την  ημέρα, ζητούμε από τους υπεύθυνους πολιτειακούς φορείς να περάσουν από τα λόγια αγάπης και συμπόνιας, στη θέσπιση και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, με τη βελτίωση και όλων υποδομών που αφορούν την ποιοτικότερη διαβίωση τους.

Ειδικότερα μάλιστα όσον αφορά τους μαθητές της ανωτέρω κατηγορίας,  ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. του Δήμου Κατερίνης, της οποίας μέλη είναι σύλλογοι Γονέων Ειδικών Σχολείων, απαιτούμε την άμεση τεχνολογική  αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των Ειδικών Σχολείων και Δομών Ειδικής Αγωγή,  την ενίσχυση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, εκπαιδευτικού και επικουρικού, με επιπλέον μόνιμο προσωπικό, το οποίο είναι άκρως απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία των προαναφερόμενων δομών.

Δηλώνουμε συμπαραστάτες κι εμείς στον αγώνα των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, για αξιοπρεπή και  ποιοτικότερη διαβίωση τους»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ