Μενού Κλείσιμο

Η ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Πιερίας για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ – «Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα»

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές και την επιστροφή της παράταξης στην εξουσία, αυτή τη φορά με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με την ευκαιρία της επετείου, η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Πιερίας (η πρώην ΝΟΔΕ), σε μήνυμά της, κάνει αποτίμηση της διακυβέρνησης, χωρίς να παραλείπει τα δύσκολα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Σε μήνυμα που υπογράφει για την ΔΕΕΠ ο πρόεδρος της Χαράλαμπος Μπρουσκέλης, αναφέρει: «Στις 7 Ιουλίου του 2019, οι πολίτες έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την εντολή να συγκροτήσει αυτοδύναμη, ισχυρή, σταθερή Κυβέρνηση και του ανέθεσαν την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου στην επόμενη τετραετία.

Ένα χρόνο μετά μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά.

Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία.

Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες.

Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε. Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα.

Τα σύνορά μας φυλάσσονται με αποτελεσματικότητα και η χώρας μας εκπέμπει πλέον ηχηρό μήνυμα προς τους γείτονες μας ότι θα διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με κάθε τρόπο.

Τα άσυλα της ανομίας και της παραβατικότητας καταργήθηκαν και το αίσθημα ασφάλειας εμπεδώθηκε στη κοινωνία. 

Ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος. Υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, με στρατηγικό σχεδιασμό, με εγρήγορση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες, με σκληρή δουλειά, προσηλωμένοι στον κεντρικό μας στόχο, να κάνουμε τον τόπο μας ελκυστικό για τα παιδιά μας, εξασφαλίζοντάς τους ένα καλύτερο μέλλον.»

 Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ