Μενού Κλείσιμο

Greek Food Show στη Βαρσοβία

Ετοιμάζει αποστολή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

Greek Food Show στη Βαρσοβία

 

Στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο 4ο Greek Food Show που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και στις 8 Δεκεμβρίου 2019, στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας “Pge Narodowy”, στην Πολωνία.

 

Το 4ο Greek Food Show είναι η μοναδική διοργάνωση που παρουσιάζει την πλούσια γαστρονομική παράδοση και τα προϊόντα της Ελλάδας σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα η αγορά της Πολωνίας (σε αριθμούς):

-Είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-Έχει μέγεθος αγοράς 38,5 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές

-Έχει ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης

-Είναι ισχυρή αγορά με χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία (Polish Zloty)

-Πληθωρισμός 2% το 2017

-Το συνολικό ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 425 δισ. Ευρώ το 2016 και το ΑΕΠ/ κεφαλή στα 11.000 Ευρώ

-Η ιδιωτική κατανάλωση κινείται ανοδικά (+3,9% το 2017 και +2,9% το 2018)

-Οι εξαγωγές της Ελλάδας στην Πολωνία αυξήθηκαν κατά 80% μέσα στην περίοδο 2009-2018 φθάνοντας τα 460 εκατομμύρια ευρώ

Τονίζεται επίσης η σύνδεση της γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν, καθώς πάνω από 1.200.000 Πολωνοί επισκέπτονται τη χώρα μας και απολαμβάνουν την ελληνική κουζίνα. Ελληνικά προϊόντα με προοπτικές αύξησης εξαγωγών στην Πολωνία είναι: προϊόντα ΠΟΠ – ΠΓΕ, βιολογικά προϊόντα, νωπά οπωροκηπευτικά, φιλέτα ψαριών και άλλα ιχθηρά, κρασί, τυριά,  specialty foods και έτοιμα γεύματα.

Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και η ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών  προϊόντων της (τροφίμων και ποτών) στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Πολωνίας και η τόνωση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα τους, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα των προϊόντων της Περιφέρειας και τη φήμη των περιοχών προέλευσής τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει την ενοικίαση ενιαίου προνομιακού χώρου 50 τ.μ. για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και παρέχει:

-Ενοίκιο χώρου

-Κατασκευή περιπτέρου με εξοπλισμό (counter/stand, καρέκλα bar stool, τραπέζια συναντήσεων, καρέκλες και ραφιέρες) σε επαρκή αριθμό που να καλύπτουν τις ανάγκες της Περιφέρειας

-Γραφικά και εκτυπώσεις

-Λειτουργικές ανάγκες του περιπτέρου (παροχή ρεύματος & Wi-Fi, βασικός φωτισμός, μοκέτα δαπέδου)

-Μεταφορά προϊόντων και παράδοση στην έκθεση (ξηρό φορτίο, φορτίο ψύξης και ενημερωτικό υλικό)

-Συμμετοχή στις γαστρονομικές επιδείξεις όπου chef θα παρουσιάσουν τη Μακεδονική Κουζίνα με προϊόντα της περιοχής μας (culinary show)

-Διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με γιγαντιαία αφίσα στον εξωτερικό χώρο του σταδίου που θα πραγματοποιηθεί η έκθεση

Για την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, καλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ενιαία διαμορφωμένος χώρος 50 τ.μ.), να δηλώσουν συμμετοχή το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ