Μενού Κλείσιμο

Φώντας Μπαραλιάκος: «Μειώνουμε την χρήση πλαστικών, προστατεύουμε τον πλανήτη»

Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενσωμάτωση της Οδηγίας του ενωσιακού δικαίου σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, τοποθετήθηκε με ομιλία του ο Βουλευτής Πιερίας ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος.

Ο βουλευτής Πιερίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καθώς οι πόροι του εξαντλούνται με γεωμετρική πρόοδο. Η όποια ολιγωρία, επεσήμανε, θα αποβεί ασυγχώρητη και οι επίγονοι μας θα έρθουν αντιμέτωποι με την υπερεξάντληση των δυνατοτήτων αυτοσυντήρησης της γης. Γι’ αυτό η επιχειρηματικότητα και η αειφόρος ανάπτυξη, η οικονομία και  το περιβάλλον χρειάζεται να προχωρούν στις ίδιες ράγες, να διανοίγουν νέες ευκαιρίες και καινοτόμες προτάσεις.

Ο κ. Μπαραλιάκος υποστήριξε πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προωθεί μέτρα για την πρόληψη και τη μείωση του αντίκτυπου ορισμένων πλαστικών προϊόντων, ιδίως στο υδάτινο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση με κίνητρα για την Επαναχρησιμοποίηση των καθημερινών μας προϊόντων και την Ανακύκλωση αυτών.

Αναφερόμενος ειδικά στην Πιερία τόνισε ότι τα θεσμοθετούμενα μέτρα θα διαφυλάξουν το φυσικό κάλλος και τη βιοποικιλότητα, ενώ οι καθαρές ακτές και θάλασσες, θα παύσουν σταδιακά να έρχονται αντιμέτωπες με το φάσμα της μόλυνσης.

«Η Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2021 θέτει στόχο να είναι μια χώρα με λιγότερα Πλαστικά Μιας Χρήσης, να τεθεί στην πρωτοπορία αυτής της αλλαγής μοντέλου. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ένα χρόνο πριν την καταληκτική ημερομηνία. Παρέχουμε, λοιπόν, τον απαραίτητο χρόνο μετάβασης και προσαρμογής στους δημόσιους φορείς, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες», σημείωσε σε άλλο σημείο της εισήγησής του.

Καταληκτικά ο κ. Μπαραλιάκος αναφέρθηκε «στον διαχρονικό περιβαλλοντικό λαϊκισμό της Αριστεράς και την δήθεν οικολογική ευαισθησία της», υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ θωρακίζει με τις πρωτοβουλίες της το περιβάλλον χωρίς να καταπνίγει το επιχειρείν ώστε όχι μόνο να μπορούν να συμβαδίσουν αρμονικά αλλά και να χαράξουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές.

Η τοποθέτηση του κ. Μπαραλιάκου

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ