Μενού Κλείσιμο

Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας: «Θα διανείμουμε τα self tests, αλλά δεν θα διενεργούνται στα φαρμακεία»

Αντίθετος με τη διεξαγωγή των (δωρεάν) self tests για Covid-19 εντός των φαρμακείων είναι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του εκτιμά πως η διαδικασία που επέλεξε η πολιτεία για τα συγκεκριμένα τεστ μόνο προβλήματα θα επιφέρει, ενώ θέτει σε κίνδυνο την υγεία όσων εργάζονται στα φαρμακεία. Ωστόσο σημειώνει ότι η διανομή θα γίνεται κανονικά από τα φαρμακεία των μελών του, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας, αναφέρει: «Το Δ.Σ.  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα ότι η διανομή των self test από τα φαρμακεία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, σε σημείο που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα σημαντικά καθήκοντα τους.

Επίσης θέτει σε αυξημένο κίνδυνο τους φαρμακοποιούς το προσωπικό των φαρμακείων και τις οικογένειές τους. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας με τα οποία λειτουργούν τα φαρμακεία μας θα καταρρεύσουν λόγω του αυξημένου συγχρωτισμού με κίνδυνο την εξάπλωση της πανδημίας.

Παρόλα αυτά εμείς θα διανείμουμε τα self test από τα φαρμακεία μας αν και δεν ρωτηθήκαμε αν μπορούμε από την κυβέρνηση που μας αιφνιδίασε με την μονομερή απόφαση της.  Η διακίνηση θα γίνει όπως πρέπει από τα φαρμακεία υπεύθυνα και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να διενεργηθεί κανενός είδους τεστ ανίχνευσης  Κορονοϊόυ  από φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας εντός ή εκτός του χώρου του φαρμακείου, ακόμη και με αμοιβή,  καθώς είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή διαδικασία θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα στην εικόνα και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε ένα χρόνο τώρα δίπλα στον πολίτη 24 ώρες  το εικοσιτετράωρο σε κάθε γωνιά της χώρας προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ  

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ