Μενού Κλείσιμο

Ευλογιά των πιθήκων: Η Μoderna πραγματοποιεί δοκιμές για πιθανό εμβόλιο

Η Moderna πραγματοποιεί δοκιμές για πιθανό εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε προ-κλινικές δοκιμές, την ώρα που τα κρούσματα της νόσου αυξάνονται σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Moderna δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα εμβόλια ευλογιάς των πιθήκων.

Υπενθυμίζεται πως εξειδικευμένο εμβόλιο έναντι του ιού της ευλογιάς των πιθήκων δεν υπάρχει, ωστόσο το εμβόλιο της ευλογιάς δίνει ανοσία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τη στιγμή που καταγράφηκε για πρώτη φορά μόλυνση στις 7 Μαΐου, έχουν υπάρξει 131 επιβεβαιωμένα και άλλα 106 ύποπτα κρούσματα στον κόσμο.

«Σας ενθαρρύνουμε όλους να αυξήσετε την επαγρύπνηση για την ευλογιά των πιθήκων για να δούμε πού βρίσκονται τα επίπεδα μετάδοσης και να καταλάβουμε πού πηγαίνει», δήλωσε η Σίλβι Μπράιαντ, διευθύντρια του τμήματος του ΠΟΥ για την παγκόσμια ετοιμότητα για μολυσματικούς κινδύνους.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν είναι σαφές εάν τα κρούσματα είναι η «κορυφή του παγόβουνου» ή εάν η κορύφωση της μετάδοσης έχει ήδη ξεπεραστεί.

Μιλώντας στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας στη Γενεύη, η Μπράιαντ επανέλαβε την άποψη του ΠΟΥ ότι είναι απίθανο ο ιός να έχει μεταλλαχθεί αλλά δήλωσε πως η μετάδοση μπορεί να αποτελεί αποτέλεσμα μιας αλλαγής στην ανθρώπινη συμπεριφορά, ιδιαίτερα καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να κοινωνικοποιούνται μετά την άρση των περιορισμών της COVID-19 σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από Reuters

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ