Μενού Κλείσιμο

Η Γερμανία παραγγέλνει 240.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων

40.000 δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων θα παραδοθούν στη Γερμανία στις αρχές Ιουνίου, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, μετά την αναφορά κρουσμάτων στο Μόναχο και το Βερολίνο.

«40.000 μονάδες θα παραδοθούν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου και 200.000 ακόμη μετά», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός στη δημόσια τηλεόραση.

Πρόσθεσε ότι είχε υπογράψει τη σχετική σύμβαση και ότι, τώρα, το υπουργείο περιμένει την επιβεβαίωση από τον παραγωγό. «Παρόλα αυτά, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αυτά τα εμβόλια πολύ σύντομα».

Ο Λάουτερμπαχ διευκρίνισε επίσης ότι, μέχρι στιγμής, η Γερμανία δεν έχει κανένα από τα εμβόλια σε απόθεμα.

Το εμβόλιο με την ονομασία Imvanex έχει ήδη εγκριθεί κατά της ευλογιάς των πιθήκων στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξήγησε ο υπουργός. Αν και το εμβόλιο δεν είναι ειδικά προσανατολισμένο στον ιό, έχει αποδειχθεί ότι παρέχει κάποια προστασία, ιδίως έναντι σοβαρών συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τον Λάουτερμπαχ, στόχος της σύμβασης είναι «να είμαστε προετοιμασμένοι σε περίπτωση που καταστεί αναγκαίος ο εμβολιασμός των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τους μολυσμένους».

Αφού αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη Γερμανία στο Μόναχο νωρίτερα αυτό το μήνα, δύο κρούσματα αναφέρθηκαν επίσης στο Βερολίνο.

Παρ’ όλα αυτά, ο Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι δεν αναμένει ο ιός να μετατραπεί σε νέα πανδημία. Αν και δήλωσε ότι είναι σημαντικό να περιοριστεί η εξάπλωση, «δεν νομίζω ότι η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί πραγματικά κίνδυνο από την άποψη μιας πανδημίας – δεν υπάρχει η δυνατότητα».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ