Μενού Κλείσιμο

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης προς απεργούς του ΟΤΕ : Μαζί σας, μέχρι την τελική δικαίωση!

Είκοσι μέρες απεργιακών κινητοποιήσεων συμπληρώθηκαν για τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ, οι οποίοι διεκδικούν υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στον Όμιλο «από το αβέβαιο εργασιακό μέλλον και από τις άδικες ομαδικές απολύσεις», ενώ παράλληλα μάχονται και για την αξιοπρεπή βελτίωση των μισθών τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΤΕ, τάσσεται και το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, τονίζοντας πως σ’ αυτόν τον αγώνα είναι μαζί τους, μέχρι την τελική δικαίωση, «χαιρετίζοντας την πρωτοφανή συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις».

Με ανακοίνωσή του, το ΕΚΚ καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία, όπως αναφέρει, «αντί για συλλογικές διαπραγματεύσεις, διατάσσει απολύσεις. Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, προκαλεί την προσαγωγή εργαζομένων με ψευδείς καταμηνύσεις. Αντί να σεβαστεί το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών, έχει βάλει πλήθος εργολάβων τις τελευταίες ημέρες να αναλάβει έργο στο δίκτυο προκειμένου να σπάσει τον απεργιακό αγώνα που συνεχίζεται σήμερα (χθες) για 19η ημέρα!»

Το Εργατικό Κέντρο, στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο επίσης για προσπάθεια παραπληροφόρησης και προπαγάνδας (από πλευράς διοίκησης του ΟΤΕ) με στόχο να «διαστρέψουν» την πραγματικότητα. «Η διοίκηση του ΟΤΕ επιχειρεί να επιβάλει το πλέον εξοντωτικό μοντέλο εργασιακής εκμετάλλευσης και μάλιστα σε μια περίοδο με τεράστια αύξηση κερδών. Η εταιρεία έφτασε στο σημείο να μηνύει τους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για προστασία του … «δημοκρατικού δικαιώματος στην εργασία»! Δε λένε όμως ότι η εργασία αυτή επιβάλλεται με ολιγόμηνες συμβάσεις πείνας (οι CEO τι μισθό παίρνουν, άραγε;) και όρους εργολαβίας.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το δίκαιο των αιτημάτων τους», καταλήγει το Ε.Κ.Κ., διαβεβαιώνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό των απεργών μέχρι την τελική δικαίωσή τους.

 

Η αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ

Με μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου αντιδρά ο ΟΤΕ για αποκλεισμούς κτιρίων και εργαζομένων από την εργασία, υποστηρίζοντας ότι επιθυμεί έτσι να αντιμετωπίσει «το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Σε ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρεται ότι η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Επίσης καταγγέλλει το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ διότι ανακοίνωσε απεργία «πρωτοφανούς διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω εορταστικής περιόδου, προκειμένου να πιέσει καταστάσεις και να επιβάλλει όρους που θα φέρουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω, σε ένα μοντέλο που η εταιρεία έχει αφήσει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν».

Υποστηρίζει δε ότι από τις 21 Δεκεμβρίου 2019, που ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι συνδικαλιστές προσπαθούν να επιβάλουν με εκβιαστικό τρόπο την απεργία στους εργαζομένους κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα αποκλεισμού κτιρίων και καταστημάτων της εταιρείας και παρεμπόδισης εργαζομένων να εισέλθουν στους χώρους για να εργαστούν. Αν και έγιναν επανειλημμένα συστάσεις, τόσο από την εταιρεία όσο και από την αστυνομία, για συμμόρφωση, το φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

 

ΟΜΕ-ΟΤΕ: «Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Από την πλευρά της η ΟΜΕ-ΟΤΕ, που προκήρυξε απεργία μετά τις απολύσεις εργαζομένων μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστικού εκπροσώπου τους, αλλά και με αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μέχρι την τελική μας δικαίωση».

Επισημαίνει πως «σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι απέκρουσαν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της διοίκησης και με αξιοπρέπεια έστειλαν το μήνυμα πως στον ΟΤΕ δεν είναι δουλοπάροικοι».

Τέλος, δηλώνει πως θα συνεχίσει και αύριο έξω από τα κτίρια να ενημερώνει την κοινωνία για το δίκαιο των αιτημάτων της.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ