Μενού Κλείσιμο

Εργαστήριο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον διάσημο σχεδιαστή και καλλιτέχνη William Simpson

Εργαστήριο του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μετονδιάσημοσχεδιαστή και καλλιτέχνη William Simpson

 

Μια νέα σύμπραξη, που φέρνει πιο κοντά την τέχνη του κινηματογράφου με τον κόσμο των κόμικς, εγκαινιάζει αυτό το φθινόπωρο το FilmOffice της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το FilmOffice συμπράττει με το 6ο διεθνές φεστιβάλ κόμικς «The Comic Con – Thessaloniki Comic Convention», μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις του είδους στην περιοχή μας.Καρπός της συνεργασίας τους είναι το masterclass «Storyboard: Από το χαρτί στην οθόνη», με προσκεκλημένο τον διάσημο Αμερικανό δημιουργό WilliamSimpson, δύο φορές βραβευμένο με «EMMYAward» για τα εικονογραφημένα σενάριά του, storyboard και conceptualartist της τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο «GameofThrones».

Το masterclass με τον WilliamSimpson θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ConferenceRoom, 18.00-19.30), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 6ου «The Comic Con – Thessaloniki Comic Convention». Σε αυτό ο δημοφιλής σχεδιαστής και καλλιτέχνης θα μιλήσει για την αναγκαιότητα του εικονογραφημένου σεναρίου (storyboard) στις κινηματογραφικές παραγωγές, θα εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς του και θα απαντήσει στις απορίες των παρευρισκόμενων δημιουργών και του κοινού. Ειδικότερα οι επαγγελματίες του κινηματογράφου, του animation και των videogames που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους πάνω στο storyboard ή να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με αυτό.

Ο WilliamSimpson ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας για βρετανικά περιοδικά κόμικ (2000 AD, Warrior), δουλεύοντας πάνω σε πολύ γνωστούς χαρακτήρες,  όπως ο JudgeDredd και ο  RoqueTrooper. Στην συνέχεια έκανε το μεγάλο άλμα δουλεύοντας για τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες αμερικανικών κόμικ, Marvel και DCComics. Batman, Hellblazer, Vamps, Transformers, Aliens είναι μερικοί από τους τίτλους στους οποίους εργάστηκε, δίνοντας σε κάθε τίτλο το προσωπικό του στίγμα. H κινηματογραφική μεταφορά του JohnConstantine είναι βασισμένη στην ιστορία Hellblazer: DangerousHabits που δημιούργησε μαζί με τον GarthEnnis, ιστορία  η οποία από πολλούς θεωρείται η καλύτερη του χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια oWilliamSimpson εργάζεται ως storyboardartist, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχή σε πολλές ταινίες  (ReignofFire, FreezeFrame, BreakfastonPluto, CityOfEmber). Από το 2008 είναι ο storyboardandconceptualartist της τηλεοπτικής σειράς- φαινόμενο “GameofThrones”, δίνοντας  με το μολύβι του “ψυχή” στον κόσμο του Westeros.

Περισσότερες πληροφορίες για εισιτήρια και το πρόγραμματου “TheComicConείναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.viva.gr/tickets/festival/the-comic-con-6

www.thecomiccon.gr

To«TheComicConThessalonikiComicConvention» επιστρέφει δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, μετά από ένα αναγκαστικό διετές διάλειμμα λόγω της πανδημίας. Το απόλυτο φεστιβάλ για τα κόμικς, το cosplay, τις ταινίες δράσης, τα βίντεο, board και cardgames (και όλα όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης) υπόσχεται ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα, γεμάτο από μοναδικά masterclasses και συναρπαστικούς καλεσμένους.

Στόχος του «TheComicCon – ThessalonikiComicConvention»,  ήδη από την πρώτη του διοργάνωση, πριν από επτά χρόνια, είναι να φέρνει κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη κορυφαία ονόματα των κόμικς. Τις προηγούμενες χρονιές, έφερε στη Θεσσαλονίκη ορισμένους από τους σημαντικότερους δημιουργούς – μεταξύ αυτών ο FrankMiller, ο DonRosa, ο GiorgioCavazzano, ο MikeCollins, ο TaninoLiberatore και αρκετούς ακόμη.

Σταθερή αξία και στο «TheComicCon 6» αποτελούν οι Έλληνες δημιουργοί, τόσο οι παλαιότεροι, οι οποίοι κάνουν ήδη λαμπρή καριέρα εντός και εκτός συνόρων, όσο και τα νεότερα ταλέντα, που έρχονται να εμπλουτίσουν, ως νέο αίμα, αυτόν τον σπουδαίο καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι μάλιστα θα δώσουν φέτος το «παρών» στη διοργάνωση σε πρωτόγνωρους αριθμούς, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

To «TheComicConThessalonikiComicConvention» στη Θεσσαλονίκη θα τιμήσουν περισσότεροι από 170 Έλληνες  καλλιτέχνες. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ελληνικές εταιρείες έκδοσης κόμικς, επιχειρήσεις λιανικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο, Έλληνες cosplayers και πολλά ακόμη.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ