Μενού Κλείσιμο

Επένδυση στην ποιότητα της καθημερινότητας

Εκτεταμένες οι παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής

στα σχολικά κτίρια του Δήμου Κατερίνης

 

Ο προϋπολογισμός των εργασιών ανέρχεται σε 510.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 450.000 ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ»

 

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για την “επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του δήμου ” είναι σε εξέλιξη σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του  Δήμου Κατερίνης. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ με Φ.Π.Α.

 

Ειδικότερα σε ό, τι αφορά τη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης,  το έργο επικεντρώνεται στην συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύψους 449.999 ευρώ με Φ.Π.Α., ενώ χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II», καθώς και από Δημοτικούς Πόρους.

 

Παρεμβάσεις σε σχολεία Ελαφίνας, Κορινού και Πέτρας

Παράλληλα, στις Δημοτικές Ενότητες Ελαφίνας, Κορινού και Πέτρας αντίστοιχα, στο πλαίσιο συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χρωματισμών των σχολικών αιθουσών (εσωτερικών και εξωτερικών), επιδιορθώσεις επιχρισμάτων καθώς και επισκευή και ανακατασκευή αύλειων χώρων.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θα γίνουν σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα των προαναφερόμενων  Δημοτικών Ενοτήτων  και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (20.000 σε κάθε ενότητα) με Φ.Π.Α., ενώ η  χρηματοδότησή του θα γίνει από επιδότηση και σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Συντονίζουμε τις προσπάθειές μας, ώστε με ουσιαστικές παρεμβάσεις και σε εποικοδομητική συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα να εξασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα λειτουργίας των σχολείων μας. Αυτό πιστεύω το καταστήσαμε σαφές από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Οι ανάγκες των σχολικών μονάδων δεν θα σταματήσουν όπως δε θα σταματήσει και η δική μας μεθοδική προσπάθεια, προκειμένου να προσφέρουμε στους μαθητές μας, τις απαιτούμενες υποδομές για μία ασφαλή καθημερινότητα στους χώρους των σχολείων».

 

Οι υποδομές αναβαθμίζονται

«Ο Δήμος στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να εξασφαλίσει την λειτουργικότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, προχωρώντας στις επισκευές και τις συντηρήσεις των σχολείων» αναφέρει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ΄Εργων Γιάννης Συμεωνίδης, επισημαίνοντας: «με την πάγια πεποίθηση ότι το ισχυρότερο εφόδιο για τα παιδιά μας είναι η μόρφωσή τους αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο, εστιάζοντας στην προσφορά σύγχρονων υποδομών στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν ήδη από την έναρξη της σχολικής περιόδου τις παρεμβάσεις όπου κρίνονται απαραίτητες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, έγινε διαχωρισμός του συστήματος θέρμανσης στο νηπιαγωγείο της Τ.Κ. Μοσχοχωρίου, προσθήκη σωμάτων και συντήρηση του δικτύου θέρμανσης στο Γυμνάσιο Κάτω Μηλιάς, συντήρηση κλιματιστικών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης κ.α.

Συγκεκριμένα, ήδη ξεκίνησαν και πρόκειται να συνεχιστούν εργασίες ως εξής: Επισκευή – αντικατάσταση μόνωσης δωμάτων, Επισκευή στεγών (ξυλείας και επικεραμώσεων), Επισκευή – αντικατάσταση υδρορροών, Ενίσχυση περιφράξεων, Επισκευή – ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένων αύλειων χώρων, Αντικατάσταση αθλητικών εγκαταστάσεων (μπασκέτες), Αντικατάσταση κουφωμάτων, Αντικατάσταση δαπέδων γυμναστηρίων, Επισκευή επιχρισμάτων, Χρωματισμοί εσωτερικοί και εξωτερικοί, Αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίου αύλειων χώρων, Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων αύλειων χώρων, Αντικατάσταση θυρών αιθουσών, Ανακαίνιση χώρων υγιεινής, Δημιουργία χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ, Κατασκευή ανελκυστήρων, Δημιουργία ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ, Επισκευή συντήρηση και αντικατάσταση δικτύων θέρμανσης, Επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, Επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση αεραγωγών και κλιματιστικών και Επισκευή, συντήρηση και αντικατάσταση δικτύων πυρασφάλειας – πυρανίχνευσης

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στις υφιστάμενες κτιριακές εγκαταστάσεις των λεβητοστάσιων, ενώ σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, οι παρεμβάσεις αφορούν τις συντηρήσεις και επισκευές μόνο του υφιστάμενου κτιριακού εξοπλισμού δηλαδή αντικατάσταση και αποκατάσταση ζημιών στις υπάρχουσες υποδομές.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ