Μενού Κλείσιμο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνης: Οι γονείς προσαρμόστηκαν, ας πράξει το ίδιο και το Υπουργείο

«Οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις αντοχές της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διδασκαλίας, όπως και την προηγούμενη βδομάδα για τα Γυμνάσια-Λύκεια, έτσι και για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά αυτή τη βδομάδα, πήγαν περίπατο», αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Δήμου Κατερίνης.

Η ανακοίνωση έρχεται με αφορμή την έναρξη της τηλεκπαίδευσης και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου τις πρώτες δύο μέρες παρουσιάστηκαν (ειδικά την πρώτη μέρα) σοβαρά «τεχνικά» προβλήματα. Παρόλα αυτά, η Ένωση επικεντρώνει στην έλλειψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού από μαθητές των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε επιπλέον έξοδα, ειδικά σε περίοδο πανδημίας και καθολικής απαγόρευσης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ.Ε. Δήμου Κατερίνης, καλεί «έστω και τώρα» το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για:

-Ενίσχυση – αναβάθμιση του ΠΣΔ, καθώς και της πλατφόρμας διαδικτυακής εκπαίδευσης. Προσαρμογή της στις αυξημένες απαιτήσεις, για ποιοτική και απρόσκοπτη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

-Εξασφάλιση απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού, για κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, για όσο καιρό θα διαρκεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

-Μη καταγραφή απουσιών στους μαθητές οι οποίοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης απαραίτητου εξοπλισμού.

-Χορήγηση ειδικών αδειών στους εργαζόμενους γονείς, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να θίγεται η κανονική τους άδεια.

-Πρόσθετα μέτρα για περεταίρω στήριξη των ανέργων.

-Ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των ελεύθερων επαγγελματιών που οι επιχειρήσεις τους πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα.

-Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών (ολιγομελή τμήματα, περιορισμένος αριθμός επιβαινόντων στα σχολικά λεωφορεία, απολυμάνσεις κ.α.) για την κατά το δυνατό συντομότερη επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο δραστηριοποίησης, δηλ. στις σχολικές αίθουσες.

«Οι γονείς και η κοινωνία, προσαρμόστηκαν στα δύσκολα δεδομένα της σκληρής δοκιμασίας της πανδημίας, ας πράξει το ίδιο και το Υπουργείο Παιδείας, εκπληρώνοντας την συνταγματική του υποχρέωση  απέναντι στην μαθητική κοινότητα, για παροχή ισότιμης και δωρεάν παιδείας, για κάθε παιδί», καταλήγει η ανακοίνωση

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ