Μενού Κλείσιμο

Ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων σε δάση και εθνικούς δρυμούς, ζητά ο Φ. Μπαραλιάκος

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος ζητά την  ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων σε δάση και εθνικούς δρυμούς.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει πως μετά τις καταστροφικές συνέπειες της πολυήμερης πύρινης λαίλαπας στο ήμισυ σχεδόν της Επικράτειας, ελήφθησαν με την από 05-08-2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 138), έκτακτα μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών και σε άλλα μέρη της χώρας μας. 

Η εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγόρευσε στο σύνολο της Επικράτειας κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε (α) περιοχές NATURA, (β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών» καθώς και κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Τα έκτακτα αυτά μέτρα είναι αναγκαία και ανάλογα της πρωτόγνωρης κατάστασης, ωστόσο, σημειώνει ο Βουλευτής Πιερίας,  επιχειρήσεις που εδρεύουν στις υπό απαγόρευση περιοχές, δραστηριοποιούμενες στον τομέα της εστίασης, της παροχής καταλυμάτων και φιλοξενίας (καταφύγια), και των σπορ βουνού, πολλές εξ’ αυτών και στους ορεινούς όγκους της Πιερίας Ολύμπου και Πιερίων, περιέρχονται σε δεινή θέση.

Αυτό συμβαίνει διότι πλέον χάνουν σχεδόν έναν ολόκληρο μήνα από μία κρίσιμη θερινή τουριστική περίοδο, με συνέπεια οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εξαρτώνται από αυτούς να υφίστανται μια πολύ σημαντική οικονομική καθίζηση. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο μήνας Αύγουστος είναι ιδανικός για τέτοιου είδους εξορμήσεις και ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός κόσμος αναμένει να αυξήσει τα έσοδα του τις ημέρες αυτές και ειδικότερα το τριήμερο μεταξύ 13 και 15 Αυγούστου, όπου διαχρονικά παρατηρείται η μεγαλύτερη κίνηση.

Για αυτούς τους λόγους, είναι αδήριτη ανάγκη, υπογραμμίζει ο κ. Μπαραλιάκος, να προωθηθεί η ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους ανά την επικράτεια. 

«Σε μια περίοδο που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται ακόμα μια φορά από μια περιβαλλοντική κρίση, η οποία έρχεται να προστεθεί σε όσα ήδη γνωστά έχουμε βιώσει τα τελευταία δυο χρόνια, είναι αναγκαίο να σταθούμε στο πλευρό και αυτών των επιχειρήσεων και να τους συμπεριλάβουμε στο πακέτο οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης αυτής της περιόδου» καταλήγει  στο κείμενο της επιστολής ο Βουλευτής Πιερίας.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ