Μενού Κλείσιμο

ΕΛΜΕ Πιερίας: «Δεν νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία»

Την αποχή από τις εκλογές ανάδειξης Υπηρεσιακών Συμβουλίων ανακοίνωσε (για μια ακόμη φορά) η ΕΛΜΕ Πιερίας, δηλώνοντας ότι δεν είναι διατεθειμένη να νομιμοποιήσει τις εκλογές «παρωδία», όπως τις χαρακτηρίζει.

Η άρνησή της ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές, έγκειται:

στον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η απόφαση αυτή από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους εκπροσώπους μας,

-στο γεγονός ότι η διεξαγωγή εκλογών σε συνθήκες πανδημίας θέτει σοβαρά εμπόδια στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, καθώς είναι αδύνατη η πραγματοποίηση συνελεύσεων για απολογισμό του έργου των αιρετών και καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η διαδικασία των προεκλογικών ενημερώσεων των υποψηφίων στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.

-στο ότι η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν εγγυάται το αδιάβλητο της διαδικασίας, τη μυστικότητα της ψηφοφορίας και την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως είναι η μυστικότητα της ψήφου.

«Τίθεται λοιπόν σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ σημειώνοντας πως η Υπουργός Παιδείας αρνείται το αίτημα για αναβολή των εκλογών και την παράταση των θητειών των αιρετών, μέχρι να υπάρξουν πρόσφορες υγειονομικά συνθήκες (ομόφωνη πρόταση τριών εκπαιδευτικών ομοσπονδιών). «Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να εγκαταλείψει τoν αυταρχισμό  της και να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς και πραγματοποιήσει ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικαλιστικά μας όργανα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ