Μενού Κλείσιμο

Ελατοχώρι: Επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα αναμένονται τα Χριστούγεννα στο χιονοδρομικό κέντρο – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές

Χαμόγελα αισοδοξίας φέρνουν στους υπεύθυνους του χιονοδρομικού κέντρου στο Ελατοχώρι οι υψηλές πληρότητες των καταλυμάτων της περιοχής για την εορταστική περίοδο, την ίδια ώρα που και η πρόγνωση του καιρού είναι ευοίωνη, αναφέροντας χιονοπτώσεις για τα Χριστούγεννα.

Στο Ελατοχώρι οι πληρότητες βρίσκονται σχεδόν στο 100% για την εορταστική σεζόν και η κίνηση στο χιονοδρομικό αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα. Οι επισκέπτες που καταφθάνουν για σκι, έλκηθρο ή απλά για να απολαύσουν το χιόνι και τη γιορτινή ατμόσφαιρα είναι σύμφωνα με τον προϊστάμενο εκμετάλλευσης του χιονοδρομικού κέντρου και διευθυντή, Δημήτρη Γκλάρα, από όλη την Ελλάδα.

«Έχουμε εύκολη πρόσβαση. Ο κόσμος μας προτιμάει. Ο δρόμος είναι καθαρός συνέχεια με τη βοήθεια της περιφέρειας και του δήμου. Δεν έχουμε έντονα προβλήματα στο οδικό δίκτυο όσο τα άλλα χιονοδρομικά από τις χιονοπτώσεις. Τους επισκέπτες μας τους κερδίζει η φύση που έχει το ΕλατοχώριΕίναι ένα βουνό πανέμορφο, μέσα στα έλατα. Οι πίστες είναι μέσα στο δάσος και έχουμε την όμορφη θέα του Ολύμπου», δηλώνει χαρακτηριστικά στο ThessToday.gr.

Οι περισσότεροι επισκέπτες του χιονοδρομικού είναι από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Κατερίνη αλλά πολλοί έρχονται από Ροδόπη και Ξάνθη, όπως και από την Αθήνα. Η λειτουργία του ξεκινά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαρτίου που ανεβαίνει η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον κ. Γκλάρα, η κορύφωση της κίνησης γίνεται τα Χριστούγεννα, που έχουν κλείσει τα σχολεία και οι οικογένειες κανονίζουν εξορμήσεις σε εορταστικό κλίμα.

Με αυξημένες τιμές η έναρξη της σεζόν

Το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου φέτος ανοίγει με αύξηση κατά 10% στις τιμές των υπηρεσιών του, εν μέσω του ραγδαίου κύματος ανατιμήσεων και της ενεργειακής κρίσης. «Τα λειτουργικά μας έξοδα είναι μεγάλα, οπότε είναι αλυσίδα. Οι αυξήσεις που κάναμε είναι στο 10%. Προσπαθούμε να κρατήσουμε όμως χαμηλά τις τιμές. Είμαστε από τα πιο φθηνά χιονοδρομικά, σε σχέση με τα υπόλοιπα της Ελλάδας», αναφέρει στο ThessToday.gr ο κ. Γκλάρας.

Και προσθέτει ότι οι επισκέπτες παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες έρχονται για σκι. «Πολύς κόσμος δεν μπορεί να ξοδέψει αλλά έρχεται στο βουνό. Θέλει να κάνει την εξόρμησή του. Θα πάρει τον εξοπλισμό του και θα βγει στη φύση. Δε θα πάρει καφέ, θα κόψει γενικά από αλλού, αλλά θα κάνει την εξόρμηση».

Οι ηλικίες που κάνουν σκι είναι από 5 ως 95 χρόνων σύμφωνα με τον διευθυντή του χιονοδρομικού. Το κέντρο έχει δέκα πίστες με κυμαινόμενη υψομετρική διαφορά, ενώ για τους αρχάριους υπάρχουν καταστήματα για ενοικίαση εξοπλισμού και δάσκαλοι για να τους βοηθήσουν. «Ένας αρχάριος μπορεί να ξεκινήσει στην πίστα αρχαρίων. Το δικό μας βουνό έχει την περιφερειακή πίστα που είναι 5 χλμ. Μπορεί να ανέβει πάνω μαζί με τον δάσκαλο και να μάθει εύκολα σκι. Πολλοί δυσκολεύονται με το κόστος αλλά δεν είναι ακατόρθωτο».

Εκτός από σκι οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με τον εναέριο αναβατήρα, να πιουν ένα ρόφημα στο σαλέ απολαμβάνοντας τη θέα, να κάνουν snowboard και έλκηθρο. Το σαλέ έχει ανοίξει από το προηγούμενο σαββατοκύριακο και όταν πέσουν τα πρώτα χιόνια η λειτουργία του θα γίνει καθημερινή. Στο Ελατοχώρι αναμένονται χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή.

Οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους λάτρεις του σκι και του χιονιού, έχοντας κάνει μάλιστα έργα ανάπτυξης στο χιονοδρομικό κέντρο. Σύμφωνα με τον κ. Γκλάρα: «Κάναμε επενδύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των παροχών μας. Πήραμε έναν νέο χιονοστρωτήρα για να πατάμε τις πίστες και να απολαμβάνουν οι πελάτες μας καλύτερο σκι. Εδώ και καιρό επίσης κάναμε συντηρήσεις του χιονοδρομικού, ενώ και τα σαλέ έχουν ανακαινιστεί».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ