Μενού Κλείσιμο

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού – Συντονίζονται περιμένοντας το χειμώνα

Ο «Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό, κατά τη χειμερινή περίοδο 2019-2020», ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής.

 

Ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας, μετά από σύντομο χαιρετισμό και αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες τόσο για την παρουσία τους στη συνεδρίαση, όσο και για την έως τώρα άριστη συνεργασία των υπηρεσιών τους με το δήμο, επεσήμανε τη σημασία της έγκαιρης προετοιμασίας και του ορθού προγραμματισμού των ενεργειών για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων. Τόνισε ότι τόσο οι πλημμύρες αλλά ιδιαίτερα τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν από έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, όσο ταχύτερα αντιμετωπισθούν τόσο ευκολότερα αλλά και οικονομικότερα θα επιλυθούν.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παππάς Βασίλειος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ανέπτυξε σε γενικές γραμμές το σχέδιο του δήμου για την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων εντόνων καιρικών φαινομένων.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν διεξοδικά  θέματα ετοιμότητος και συνεργασίας μεταξύ του δήμου, των Κοινοτικών Συμβουλίων και των αρμοδίων φορέων, οι προτεραιότητες επεμβάσεως κάθε φορέως σε περίπτωση συμβάντος, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για την  αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα φαινόμενα αυτά.

Διατυπωμένη πρόθεση του δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι να δρομολογηθούν άμεσα όσα εναπομείναντα ζητήματα διαπιστώθηκαν, ώστε να  εξασφαλίζεται η συνεχής ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δυσμενών επιπτώσεων από έντονα καιρικά φαινόμενα καθ’ όλη την επικείμενη χειμερινή περίοδο.

Στην συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής   Προστασίας του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, εκτός των προαναφερθέντων Δημάρχου και Αντιδημάρχου, συμμετείχαν και οι εξής:

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Πύραρχος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κολινδρού Επιπυραγός Γεώργιος Γρηγοριάδης, ο εκπρόσωπος της ΧΧΙV ΤΘΤ Επίλαρχος Αλέξιος Δερκεντζής, ο Διοικητής του Α.Τ Πύδνας-Κολινδρού Αστυνόμος Α΄ Διονύσιος Καρανάσιος, ο Τοπικός Αστυνόμος Κολινδρού Ανθυπαστυνόμος Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητος Πιερίας Νικόλαος Χηνόπουλος, ο Διοικητικός υπάλληλος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητος Πιερίας Στέφανος Σουγγάρας, οι Αντιδήμαρχοι Πασχάλης Πουρτσίδης και Λάζαρος Προβατίδης, οι Πρόεδροι του ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.Π.Ο.Υ και της ΔΗ.ΚΟΙ.ΝΕ Κωνσταντίνος  Πλασταράς και κ. Κωνσταντίνος Μαλάμης αντίστοιχα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Καλύβας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων: Αιγινίου, Καταχά, Νέας Αγαθουπόλεως, Ρυακίων, Παλαιόστανης και Σφενδάμης, ο Κοινοτικός Σύμβουλος της Κοινότητος Κολινδρού Νικόλαος Πλατσάς, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αιγινίου Αθανάσιος Κρομμύδας, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Υδρεύσεως-Αποχετεύσεως  του δήμου Γεώργιος Κωστίκος, ο Αγρονόμος-Τοπογράφος της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων του δήμου Διονύσιος Καραϊσκος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θωμάς Γκέκας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ