Μενού Κλείσιμο

Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης

Info Day στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης

 

Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης στο πλαίσιο της ενασχόλησης με ζητήματα ευρωπαϊκής κινητικότητας νέων, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό You In Europe, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με τα προγράμματα Erasmus+ και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης. Η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

 

Το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό τη συμβολή στην αφύπνιση της νέας γενιάς του τόπου μέσα από δράσεις, όπως ακριβώς η ενημέρωση για τη δυνατότητα συμμετοχής σε προγράμματα ανταλλαγής νέων, εθελοντικά προγράμματα καθώς και σχέδια κατάρτισης που πραγματοποιούνται ανά την Ευρώπη. Πρωταρχική επιδίωξη του Δικτύου Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης είναι η δημιουργία μιας ενεργής ομάδας νέων, ικανής να προσαρμόσει το προφίλ της πόλης στα ευρωπαϊκά πρότυπα, και να μετατρέψει την Κατερίνη σε μια πόλη πιο ανοιχτή και φιλική προς τους νέους.

Μέσω της ημερίδας, νέοι και νέες που επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, που απολαμβάνουν να ταξιδεύουν και θέλουν να γνωρίσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς, θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αλληλεπιδράσουν με έμπειρους στον τομέα της νεανικής ενεργοποίησης ομιλητές αλλά και να εκφράσουν τις απορίες τους επί των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν.

Τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα Erasmus+ είναι προγράμματα μη τυπικής μάθησης και απευθύνονται κυρίως σε νέους και νέες 13-30 ετών, ωστόσο υπάρχουν και κατηγορίες προγραμμάτων οι οποίες απευθύνονται και σε ένα ευρύτερο ηλικιακό κοινό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν θεματικές που τους ενδιαφέρουν από μια τελείως διαφορετική οπτική και τους παρέχεται η ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία με καλυμμένη τη διαμονή, τα μεταφορικά και τη διατροφή.

Η ημερίδα αποτελεί το πρώτο βήμα  για την κινητικότητα των νέων της Κατερίνης σε όλη την Ευρώπη.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ