Μενού Κλείσιμο

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας προς μαθητές: Μείνετε σπίτι, περιορίστε τις μετακινήσεις

Τα σχολεία έκλεισαν μέχρι τις 24 Μαρτίου (τουλάχιστον), ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας να εκδώσει ανακοίνωση προς τους μαθητές για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

 

Στην κορυφή της λίστας των οδηγιών, που εξέδωσε η Διεύθυνση, είναι η προτροπή για παραμονή κατ’ οίκον και περιορισμό των μετακινήσεων. Ουσιαστικά, υπογραμμίζει και την ουσία της αναστολής λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Αναλυτικά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, «παρακαλεί θερμά» τους μαθητές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του ιού τηρώντας όλους τους κανόνες προσωπικής υγιεινής. Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω οδηγίες:

-Παραμονή κατ’ οίκον – Περιορισμένες μετακινήσεις

-Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Τα χέρια αγγίζουν πολλές επιφάνειες που μπορεί να είναι μολυσμένες με τον ιό. Εάν αγγίξετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας, μπορεί να μεταφέρετε τον ιό από την επιφάνεια στον εαυτό σας.

-Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

-Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών. Το πλύσιμο των χεριών με αλκοολούχο διάλυμα ή με νερό και σαπούνι, σκοτώνει τον ιό εάν βρίσκεται στα χέρια μας.

-Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων.

-Τήρηση αποστάσεων, τουλάχιστον ενός μέτρου , ιδιαίτερα από ανθρώπους που βήχουν, φτερνίζονται ή έχουν πυρετό

-Σε περίπτωση πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, αναζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

-Ενημερώστε τον θεράποντα ιατρό σας εάν έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με άτομα από την Κίνα ή με άτομα που έχουν επιστρέψει από πρόσφατο ταξίδι από το εξωτερικό, τα οποία παρουσιάζουν αναπνευστικά συμπτώματα.

-Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, συχνός καθαρισμός των λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες κλπ)

-Περιορισμός της άμεσης επαφής με ζώα ή με επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με ζώα.

Τέλος, η Διεύθυνση επισημαίνει πως οι συγκεκριμένες οδηγίες έχουν συνταχθεί με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα και ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς εξελίσσεται η επιδημία.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ