Μενού Κλείσιμο

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Στα 8.000.000 ευρώ το χρέος των πελατών της

Έως 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑ Κατερίνης. Για όσους δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, η Επιχείρηση θα αναγκαστεί να βεβαιώσει το χρέος τους στο Δημόσιο Ταμείο

 

Τα 8 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν οι οφειλές δημοτών προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Κατερίνης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και αρμόδια για θέματα δημοτών, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας Ασημίνα Πούλιου, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κα Πούλιου, 1,8 εκατομμύρια ευρώ αφορούν οφειλές πάνω από 1.000 ευρώ και παραμένουν ανείσπρακτες από το 2005 και μετά. Όπως υπογράμμισε, οι οφειλέτες μπορούν μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2019 να διακανονίσουν την αποπληρωμή της οφειλής ακόμη και σε 100 δόσεις, με μηνιαία καταβολή, τουλάχιστον 20 ευρώ. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα μείωσης κατά 50% στους τόκους της οφειλής.

Η κα Πούλιου κάλεσε τους οφειλέτες να κάνουν χρήση αυτής της ευκαιρίας για ευνοϊκό διακανονισμό των χρεών προς τη ΔΕΥΑΚ σημειώνοντας πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Επιχείρηση. Από τη νέα χρονιά, η επιχείρηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ειδοποιητήρια και διακοπές νερού και στις περιπτώσεις που δεν θα ανταποκριθούν αναγκαστικά θα πρέπει οι οφειλές να βεβαιωθούν στην εφορία. Αυτή η εξέλιξη είναι επιβεβλημένη από το νόμο πλαίσιο που διέπει τις ΔΕΥΑ, οπότε και η επιχείρηση θα υποχρεωθεί σε αυτές τις διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος, σημείωσε ότι έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλές περιπτώσεις «κλοπής» νερού, δηλαδή γίνεται υδροδότηση χωρίς να είναι συνδεδεμένη σε ρολόι της ΔΕΥΑΚ.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ