Μενού Κλείσιμο

ΔΕΥΑ Κατερίνης: Σωρεία προβλημάτων από γάντια, μάσκες και μωρομάντηλα στους αγωγούς αποχέτευσης

Τη συνεργασία των καταναλωτών της ζητά η ΔΕΥΑ Κατερίνης, ώστε να περιοριστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τους τελευταίους μήνες στο αποχετευτικό δίκτυό της.

Η απόρριψη γαντιών, μωρομάντηλων και μασκών προστασίας στο δίκτυο, έχουν πολλαπλασιάσει τις περιπτώσεις βλαβών στους αποχετευτικούς αγωγούς και δημιουργούν «πλημμυρισμούς στις παροχές ακαθάρτων» με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της  «Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. ανακοινώνει προς τους καταναλωτές της πως προκειμένου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη και χωρίς προβλήματα λειτουργία τόσο του αποχετευτικού δικτύου όσο και του Βιολογικού Σταθμού θα πρέπει να μην απορρίπτουν μάσκες, γάντια και πανάκια καθαρισμού-μωρομάντηλα εντός του δικτύου αποχέτευσης.

Το τελευταίο διάστημα το θέμα έχει γιγαντωθεί δημιουργώντας πλημμυρισμούς στις παροχές ακαθάρτων και εμφράξεις στους κεντρικούς αγωγούς των δικτύων ακαθάρτων γεγονός που σε συνάρτηση με την ανάπτυξη υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.»

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ