Μενού Κλείσιμο

COVID-19 / Πώς μπορεί να «φέρουμε» τον ιό στο σπίτι

Ιδιαίτερη «φροντίδα» και απολύμανση σε μικρά καθημερινά αντικείμενα, προτείνουν οι ειδικοί

Η σωστή απολύμανση σε συνδυασμό με την παραμονή μας στο σπίτι (ή έστω τον περιορισμό των εξόδων στις απολύτως αναγκαίες) αποτελεί προς το παρόν την πιο σίγουρη ασπίδα απέναντι στην πανδημία, που έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας δραματικά.

Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιστρέφουμε σπίτι με «μικρά, καθημερινά αντικείμενα» τα οποία εκ των πραγμάτων κουβαλάμε μαζί μας κατά την έξοδό μας.

Κλειδιά, κέρματα και κινητό, αποτελούν τα αντικείμενα που μπορούν να «μεταφέρουν» τον ιό εντός του σπιτιού μας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι ειδικοί συμβουλεύουν, να τα απολυμαίνουμε με αντισηπτικό μαντηλάκι με την επιστροφή μας στο σπίτι μας. «Καλό θα είναι, ειδικά για τα κέρματα, πριν χρειαστεί να τα διαθέσουμε για κάποια αγορά, να τα απολυμαίνουμε με αντισηπτικό μαντηλάκι», λένε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα κινητά, συνιστούν επίσης να τα καθαρίζουμε με αντισηπτικό μαντήλι, χωρίς να παραλείπουμε να κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα στην οθόνη.

Επίσης, απαραίτητο είναι, να βγάζουμε τα ρούχα μας (και αν υπάρχει η δυνατότητα να τα αερίζουμε σε εξωτερικό χώρο) με την επιστροφή μας στο σπίτι, να πλένουμε (αμέσως μετά) με ιδιαίτερη σχολαστικότητα τα χέρια μας

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ