Μενού Κλείσιμο

Απόθεμα 800 στολών υψηλής προστασίας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης – Με όλη μας την καρδιά στη διάθεση όσων τις χρειάζονται!

800 στολές υψηλής προστασίας κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ημέρες η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας, με την συγκινητική συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών που συνεισέφεραν από το υστέρημά τους. Οι στολές προορίζονται για υγειονομικές υπηρεσίες που έχουν ελλείψεις και όπως αναφέρει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης, είναι στη διάθεσή τους, με όλη τους την καρδιά!

Στην ανακοίνωσή της ΕΟΔν.Πιερίας αναφέρεται και στα γεγονότα των τελευταίων ημερών απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους αμφισβήτησαν τις προθέσεις της, αλλά και τις πληροφορίες της περί ελλείψεων στολών υψηλής προστασίας στο ΕΚΑΒ Πιερίας. Αν και δεν θέλει να δώσει συνέχεια, ωστόσο σημειώνει οι ανακοινώσεις της, βασίζονται σε αδιάσειστες μαρτυρίες ασθενών, εργαζομένων και της διοίκησης των υγειονομικών δομών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των ημερών και δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στην άκομψη παρέμβαση πολιτικών και υψηλά ιστάμενων διοικητικών προσώπων, σχετικά με το κάλεσμά της προς την τοπική κοινωνία, με στόχο την προμήθεια υλικών προστασίας για το ΕΚΑΒ της πόλης μας. Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη και μας γύρισε  πίσω στην εποχή του «λεφτά υπάρχουν».

 Οι ανακοινώσεις της ΕΟΔνΠ βασίζονται σε αδιάσειστες μαρτυρίες ασθενών, εργαζομένων και της διοίκησης των υγειονομικών δομών στις οποίες προσέφερε τη βοήθειά της και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενης αρχής. Οι απειλές κανενός δεν μπορούν να μας αγγίξουν! Ούτε βέβαια και τα άθλια δημοσιεύματα πως ο εθελοντισμός είναι ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού!

 Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας δεν περίμενε την υγειονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα για να αισθανθεί την ανάγκη να στηρίξει το ΕΚΑΒ Κατερίνης. Αυτό το πράττει εδώ και πολλά χρόνια στηρίζοντας όλες τις δημόσιες δομές υγείας του νομού Πιερίας και αυτό το γνωρίζουν όλοι στον τόπο μας και ειδικά οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές.

 Για όσους προσπαθούν σήμερα να μας προσάψουν την κατηγορία πως φοβίζουμε και διχάζουμε την κοινωνία, παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο για να πληροφορηθούν όλοι πως το Νοσοκομείο της πόλης μας έχει δεχθεί δεκάδες φορές τη βοήθεια των πολιτών παραλαμβάνοντας από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης υλικά αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Υλικά που συγκεντρώνονταν πάντοτε μέσα από δημόσια καλέσματα για να καλύψουν τις ανάγκες του. Είναι πάντως η πρώτη φορά που δεχόμαστε και απειλές γι αυτό!

 Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, με τη στήριξη εκατοντάδων πολιτών, εξασφάλισε την προμήθεια 491 στολών υψηλής προστασίας, συνολικής αξίας 4.552,98 € οι οποίες θα παραδοθούν άμεσα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Επίσης, έχει δρομολογηθεί και μια 3η παραγγελία 300 επιπλέον στολών για λογαριασμό του συλλόγου Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας. Ετσι, δημιουργείται ένα σημαντικό απόθεμα για τον νομό μας που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση ανάγκης.

 Ευχόμαστε να είναι αχρείαστες! Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι που οι διευθύνσεις των υγειονομικών υπηρεσιών του νομού μας γνωρίζουν τώρα που θα πρέπει να απευθυνθούν, σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν  προβλήματα επάρκειας. Με όλη μας την καρδιά, θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων.

 Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη σας και τη στήριξη της συλλογικής αυτής προσπάθειας, προσφέροντας από το υστέρημά σας.

 Η έκκληση για συγκέντρωση βοήθειας συνεχίζεται, γιατί τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας!»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ