Μενού Κλείσιμο

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Πιερίας, στον Φ. Μπαραλιάκο

Για ζητήματα που αφορούν την Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Πιερίας, ενημερώθηκε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο, Βασίλη Μαυρίδη, και τον Γενικό Γραμματέα, Νεκτάριο Γκούσκο.

Οι αντιπρόσωποι του Δ.Σ ενημέρωσαν τον Βουλευτή Πιερίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ).

Ειδικότερα συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο χρόνος υπηρεσίας των στελεχών των ΕΔ σε μονάδες και υπηρεσίες, ανεξαρτήτως γεωγραφικού προσδιορισμού, στις οποίες έχουν υπηρετήσει ασκώντας καθήκοντα της ειδικότητάς τους, η αντιστοιχία ειδικοτήτων ΕΔ, που θα υπαχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, η παράλληλη ασφάλιση νομικών, μηχανικών και ιατρών καθώς και η ανάγκη ρύθμισης και εξορθολογισμού του καθεστώτος αποστράτευσης και συνταξιοδότησης των στρατιωτικών του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ). Μάλιστα για το τελευταίο θέμα είχε σταλεί επιστολή στον Υ.ΕΘ.Α από τον Βουλευτή Πιερίας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ με την σειρά της ευχαρίστησε τον κ. Μπαραλιάκο για το ενδιαφέρον αλλά και για την πρόσφατη ανάδειξη της αδικίας που είχε προκύψει σχετικά  με τις ΗΕΕ και τελικά επιλύθηκε.

Σε μια περίοδο που οι φύλακες της Πατρίδας μας βρέθηκαν στην εμπροσθοφυλακή της προάσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ο Φ. Μπαραλιάκος θέλησε να προσδώσει συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα στην συνάντηση αυτή με γνώμονα την διαρκή και πολύτιμη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ