Μενού Κλείσιμο

Άννα Μάνη: Σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία η νέα Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ποιες προτάσεις κατέθεσε για τη στελέχωση των δικαστηρίων

H νέα Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί ακόμα μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που ενισχύει τη δημοσιονομική διαφάνεια, ανέφερε η βουλευτής Άννα Μάνη μιλώντας στη Βουλή. Η βουλευτής Πιερίας χαρακτήρισε «απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας» τη νέα Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου που προωθεί με τη νομοθετική της πρωτοβουλία η κυβέρνηση.

Η κ. Μάνη διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου, όπως η εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων στον χειρισμό των ψηφιακών μέσων, η επέκταση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων αλλά και η τεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τουλάχιστον στα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας. 

Η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού στα δικαστήρια είναι απαραίτητη, είπε η βουλευτής Πιερίας «ώστε να μη χρειάζεται να καλέσουμε, για παράδειγμα, στο Πρωτοδικείο της Κατερίνης τεχνικό από τη Θεσσαλονίκη για να διορθώσει ένα πρόβλημα που θα προκύψει σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κάποιο πρόγραμμα.»

Η κ. Μάνη εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα και ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και στο χώρο της δικαιοσύνης το άλμα για την ψηφιακή ανασυγκρότηση της χώρας».

  Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ