Μενού Κλείσιμο

Σπύρος Κουλκουδίνας: «Καταργείται η παρακράτηση της σύνταξης για όσους συνταξιούχους εργάζονται»

Ο Βουλευτής Πιερίας κ.Σπύρος Κουλκουδίνας,  μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου , έκανε ειδική αναφορά στη διάταξη με την οποία καταργείται η παρακράτηση του 30% της σύνταξης για για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται.

Υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό παρακράτησης της σύνταξης για τους συνταξιούχους που εργάζονταν ήταν 60%.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση ,τερματίζεται πλέον ο τιμωρητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα το Κράτος τους συνταξιούχους που εργάζονταν, όπως επισήμανε ο κ.Κουλκουδίνας.

Ο Βουλευτής Πιερίας έκανε μνεία και στην καταβολή ειδικού επιδόματος  από 100 έως 200 ευρώ για τους  750.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ και λαμβάνουν σύνταξη έως 1.600 ευρώ.

Χαρακτήρισε επίσης πολύ σημαντική τη  ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ να πάρουν σύνταξη, αφού το  όριο οφειλών αυξάνεται στα 30.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στα 10.000 ευρώ για τους αγρότες.

Αναφέρθηκε επίσης στην εκπλήρωση μιας ακόμα προγραμματικής δέσμευσης της κυβέρνησης, όπως είναι η η επέκταση του επιδόματος μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και για τις αγρότισσες, οι οποίες θα λαμβάνουν για εννέα μήνες  ένα επίδομα που ισοδυναμεί με το ύψος του  κατώτατου μισθού που σήμερα είναι στα 780 ευρώ.

 

Ολόκληρη η ομιλία του στο σύνδεσμο: 

https://youtu.be/NGG5u9iTMp8

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ